48 anys de presó

Jutgen un presumpte gihadista per animar a atemptar en territori espanyol

L'acusat encoratjava a atacar Espanya en xarxes socials per considerar-la "culpable i enemiga de l'islam"

 

  / EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Secció Segona de la Sala Penal del’Audiència Nacional  jutja aquest dilluns un presumpte gihadista que s’enfronta a 48 anys de presó per encoratjar a les xarxes socials a cometre actuacions terroristes contra Espanya al considerar-la "culpable i enemiga de l’islam".

El fiscal afirma en el seu escrit d’acusació que Karim el Idrissi Soussi ha patit des d’almenys el 2015 un "intens procés d’autoadoctrinament a través d’internet en matèria de terrorisme gihadista, per acabar integrant-se a l’organització criminal Daesh".

Així mateix exposa que fins a la seva detenció al setembre del 2016 tenia un "afany" per instruir-se en la manera de dur a terme accions violentes amb què "sembrar el terror entre la població civil com a principal eina per aconseguir la imposició per la força del seu ideari polític i religiós". Però també a fer "crides" a altres membres de l’organització terrorista a cometre "accions d’aquesta índole en territori espanyol".

A les seves publicacions "va col·locar Espanya una vegada i una altra com a diana d’atemptats terroristes", assegura el fiscal, i per a això va intentar que "els seguidors dels seus perfils a les xarxes socials percebin Espanya com a culpable i enemiga de l’islam".

Va arribar a criticar "les tasques formatives" que Espanya va dur a terme sobre l’exèrcit a l’Iraq, al vincular la seva "participació" en la guerra del 2003 i, en aquest sentit, va publicar fotografies del ministre de Defensa i de l’Interior, referint-s’hi com a "infidel" i "amics dels jueus". A més, va qualificar el primer d’"assassí" i com "un nou Torquemada" a l’altre membre del Govern.

Activitat a internet

Quant a la seva activitat concreta a les xarxes socials, el fiscal descriu que no només consumia continguts propagandístics del Daesh, sinó que també els difonia a través de tres formes: la creació d’enllaços web; publicant directament els missatges de l’organització terrorista traduïts al castellà "per aconseguir la seva expansió i la seva difusió entre potencials seguidors hispà parlants"; i finalment, difonent proclames creats per ell mateix en anglès i castellà per propagar com a "legítims i desitjables" les finalitats gihadistes.

Afegeix el fiscal que en aquests missatges, l’acusat mostrava "el seu fervor i adhesió a aquestes, exaltant els líders de la gihad i les figures del mujahidí i del martiri". També incitaven a l’odi contra els que no comparteixen aquest ideari i amenaçava amb la realitzaciód’accions violentes contra els qui expressin la seva dissidència amb l’ideari del Daesh, "arribant a proferir amenaces de mort contra periodistes i professors d’universitat", adverteix l’escrit.

Notícies relacionades

Karim el Idrissi Soussi va arribar a crear almenys fins a 28 perfils de Twitter de manera successiva segons s’anava ordenant el tancament dels anteriors pel seu caràcter violent, així com dos blogs més i un canal de Telegram.

Per tot això, la Fiscalia demana que se li imposi la pena de vuit anys de presó pel delicte d’integració en organització terrorista i 10 anys de presó per cada un dels quatre delictes d’amenaces terroristes que li atribueix.