Violència verbal

Delgado lamenta els insults de Vox i adverteix que "encaixen en el Codi Penal"

Un polític ultradretà a Facebook va dir a la ministra "p***, 'tiparraca' i mentidera"

47732010 59

47732010 59 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha lamentat la "manera de fer política" de Vox, "basada en les injúries i insults", com les declaracions contra ella pel portaveu a l’Assemblea Regional de Múrcia, Juan José Liarte, que la va anomenar "p***, ‘tiparraca’ i mentidera", i ha avisat que "hi ha articles del Codi Penal on aquesta acció encaixa perfectament". 

Així ho ha indicat la titular de Justícia en una entrevista a la cadena SER, en què ha assegurat que no denunciarà el dirigent de Vox a títol personal perquè es tracta d’"injúries contra una persona que és autoritat pública", com és el seu cas, i que "qui ha de manifestar-se és la Fiscalia". 

"És una manera de fer política basada en la injúria, en l’insult. Hem d’erradicar aquest sistema", ha apuntat Delgado, que ha assenyalat que es pot fer política amb "la crítica més dura o l’anàlisi més forta", però "sense insults" i "amb altura intel·lectual". 

VIOLÈNCIA MASCLISTA

La ministra de Justícia ha insistit que la ciutadania "està cansada de la crispació" i ha acusat Vox de basar "massa" el seu discurs en temes de gènere, dirigits a les dones, "amb aquesta violència verbal". "Després de l’insult, ¿què queda? ¿On passem?", s’ha preguntat. 

Així mateix, ha cridat a la reflexió sobre els discursos que qüestionen la violència de gènere, el "terrorisme masclista" que ha deixat ja 1.001 mortes oficials, un assumpte sobre el qual "no es pot banalitzar". 

"Hem de conscienciar-nos, i especialment els que estem en política sobre aquest discurs de l’odi. És qüestió de tots els demòcrates saber amb qui es pacta i amb qui no", ha conclòs en al·lusió al PP i Ciutadans. 

Delgado ha apuntat que els dirigents d’aquests partits no s’han adreçat a ella després dels insults de representants de Vox i ha remarcat que "per sobre de la ideologia, hi ha la democràcia, el respecte i l’exemplaritat com a polítics". 

Notícies relacionades

A més, ha dit que després de "passar-se la vida intentant buscar la justícia i perseguint terroristes" en la seva carrera com a fiscal, per a ella, és "realment frustrant" trobar-se amb persones que "no tenen escrúpols". 

Sentència contra ‘La manada’

Sobre la sentència del Tribunal Suprem contra ‘La manada’,la ministra de Justícia ha admès que no el va sorprendre. En aquest sentit ha dit que els fets que es recollien en la primera sentència "definien una acció d’agressió sexual" i ha remarcat que el Govern vol que passi a la qualificació de violació: “Els fets eren concloents. La interpretació del Suprem s’ajusta perfectament a aquests fets". 

Temes:

Facebook Vox