Iceta "Farem el que sigui perquè BCN no tingui un govern independentista"

El líder del PSC avisa ERC que no doni per segura l'alcaldia de la capital catalana

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018   el primer secretario del psc181124130811

zentauroepp46005294 graf5128 barcelona 24 11 2018 el primer secretario del psc181124130811 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les eleccions de diumenge van confirmar el ressorgir electoral del PSC. "Hem tornat amb força a la primera plana de la política catalana i ens hem consolidat com a segona força", ha celebrat Miquel Iceta, que ha donat per conclosa la "travessia del desert". El líder dels socialistes catalans, que ha destacat el fet que hagin doblats els resultats a Barcelona, ha avisatERC que no doni per segura l’alcaldia de la capital catalana.

Notícies relacionades

"Serem necessarisperquè Barcelona tingui el millor govern, i no tingui un govern independentista", ha advertit, assenyalant que l’independentisme no només no té majoria al consistori barceloní, sinó que avui té menys regidors que ahir. "Recomanaria a tothom que no corri, que els partits parlin i hi hagi ungovern progressista i estable", ha assenyalat.

Als comuns els ha recordat que un govern en minoria "no ha sigut el millor ni per a la ciutat ni per a ells". En cas de reeditar el pacte de govern amb el colauisme, necessitarien els vots de Manuel Valls perquè prosperés la investidura. Iceta ha assenyalat que de moment només hi ha hagut contactes, però que les negociacions no han començat. Tot i que no ha oblidat la manera com Ada Colau va decidir trencar el pacte de Barcelona pel 155, el PSC no veta la reelecció de l’alcaldessa ni descarta cap fórmula d’acord amb Barcelona en Comú. "L’únic que hem descartat és fer alcalde un independentista i deixar a Vox la clau de les institucions", ha apuntat.