CITA AMB LES URNES

Resultats de les eleccions europees 2019 a Espanya i altres països

El PSOE ha guanyat les eleccions del 26 de maig del 2019 a Espanya amb 20 eurodiputats

La llista de Junqueras aconsegueix tres escons al Parlament Europeu, i la de Puigdemont, dos

resultados-elecciones-europeas

resultados-elecciones-europeas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els resultats de les eleccions europees del 26 de maig del 2019 (que han coincidit amb les municipals i les autonòmiques) donen la victòria a Espanya al PSOE amb 20 eurodiputats.

► Consulta també els resultats de les eleccions municipals 2019

resultats de les eleccions municipals 2019

Per darrere dels socialistes se situen el PP amb 12 escons, Ciutadans amb set, Podem amb sis, Vox amb tres, Ara Repúbliques (la llista d’Oriol Junqueras) amb tres, Junts (la candidatura de Carles Puigdemont) amb dos, i CEUS (la coalició del PNB) amb un.

Resultats de tot Europa

En el conjunt de la UE, el Partit Popular Europeu (PPE) ha tornat a guanyar les eleccions per cinquena vegada consecutiva, segons els resultats difosos pel Parlament Europeu. El segueixen els Socialdemòcrates (S&D), relegats una vegada més a la segona posició. No obstant, les dues formacions perden per primera vegada en la història l’hegemonia a l’hemicicle al no sumar la majoria absoluta.

Notícies relacionades

La projecció de resultats confirma també el lleuger avenç de les forces ultradretanes, euroescèptiques i populistes, tot i que l’onada ultra quedarà curta i el seu repunt serà insuficient per paralitzar l’Eurocambra.

En aquesta ocasió, Espanya elegeix d’entrada 54 eurodiputats. No obstant, quan es consumi la sortida del Regne Unit de la Unió Europea a Espanya li correspondran 5 escons més, que s’assignaran segons els resultats d’aquestes eleccions europees, sense necessitat de nous comicis.