Torra demana als ciutadans que votin "massivament per la llibertat"

El president afirma que l'"única" sentència que espera del Suprem és "l'absolució" dels polítics independentistes presos

torra vota / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida als ciutadans a votar "per la llibertat" en aquestes eleccions municipals i europees: "Que la ciutadania voti massivament, voti per la llibertat i ompli les urnes, que és el nostre terreny de joc". Ho ha dit després de votar amb la seva dona, Carola Miró, a l’Escola Oficial d’Idiomes del barri barceloní de Sant Gervasi, a Barcelona.

Notícies relacionades

Torra ha lamentat que no tots els candidats han pogut fer campanya "en igualtat de condicions", en al·lusió als independentistes a la presó i a l’estranger, i ha reivindicat la seva absolució i el dret d’autodeterminació de Catalunya. Torra ha donat per descomptat que els candidats a les europees que són a Bèlgica o a la presó podran exercir com a tals si aconsegueixen l’escó: "Quan jugues a Europa jugues amb una justícia justa, i no tenim cap dubte que seran eurodiputats", ha afirmat.

També s’ha referit al judici del procés per afirmar que "l’única sentència" que espera per als polítics catalans en presó preventiva és "una sentència absolutòria". "Portem un any i mig amb els Jordis a la presó, tenim a la meitat de membres del nostre Govern a la presó, la meitat en l’exili. Això no pot seguir així, l’única solució, l’única condició, l’única sentència que nosaltres esperem és que sigui una sentència absolutòria", ha insistit.