Manuel Cruz advoca per l'absolució dels presos independentistes i incendia el PP i Cs

Casado i Rivera exigeixen al president del Senat que rectifiqui perquè ho consideren una "ingerència intolerable" i "indecent"

20190522 jlr 20465

20190522 jlr 20465 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Senat, el socialista Manuel Cruz, ha considerat que la situació a Catalunya no canviarà fins que acabi el judici del procés i el Tribunal Suprem dicti sentència. En una entrevista que publica 'El País’, Cruz opina que "una sentència absolutòria dels líders del procés ho reconciliaria tot". El president de la Cambra alta apunta que si el Suprem resol en un altre sentit, es "generarà una resposta a Catalunya perquè els sectors independentistes reaccionaran".

La frase exacta reproduïda en l’entrevista és la següent: "Hi ha un escenari que ho podria reconciliar tot i és que hi hagués una sentència absolutòria, és una possibilitat. Si no és així, sembla clar que generarà una resposta a Catalunya perquè els sectors independentistes reaccionaran". 

Les paraules de Cruz en favor d’una sentència absolutòria dels líders del procés ha revoltat el PP Ciutadans, que han exigit al president del Senat que rectifiqui. "Exigim que es retracti i demani disculpes per tan indecent ingerència. És una vergonya inadmissible en democràcia", ha afirmat el líder del PP, Pablo Casado, a través del seu compte de Twitter.

Notícies relacionades

En el mateix sentit, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha denunciat que Cruz "actua com a militant del PSC i no com a president del Senat" i critica l’"intent per pressionar els tribunals a favor dels presos colpistes".

Per la seva banda, el líder de Cs, Albert Rivera, ha qualificat d’"ingerència intolerable" les paraules de Cruz.