26M

Salut investiga si un metge i candidat del PSC a Lleida ha enviat cartes demanant el vot als seus pacients

El número 4 de la llista socialista ha defensat al diari 'Segre' que en la seva etapa professional va establir "vincles personals amb diferents persones"

zentauroepp6306770 cuaderno de las elecciones municipales  lleida     mayo 2007190524135224

zentauroepp6306770 cuaderno de las elecciones municipales lleida mayo 2007190524135224 / RAMON GABRIEL

1
Es llegeix en minuts

L’Oficina de Protecció de Dades del Departament de Salut ha obert un expedient informatiu per esbrinar si el metge i regidor del PSC LleidaXavier Rodamilans, que es presenta a les municipals com a número 4 en la llista socialistaha enviat cartes als seus pacients demanant-los el vot.

Segons ha informat el Departament de Salut en una breu nota, l’expedient s’ha obert per esbrinar "si s’ha comès alguna o algunes irregularitats en el presumpte cas d’una persona professional de la salut i candidata d’una llista electoral de l’Ajuntament de Lleida que suposadament hauria enviat cartes als seus pacients demanant el vot per a les eleccions del pròxim diumenge 26 de maig". El Col·legi Oficial de Metges de Lleida també ha anunciat que la seva junta de govern i la comissió deontològica estudiaran el suposat enviament de cartes electorals del doctor Xavier Rodamilans als seus pacients. 

Segons publica el diari 'Segre', les missives estan firmades com a especialista en Cirurgia General i Digestiva i suggereix als destinataris que recolzin la candidatura del socialista Félix Larrosa.  El col·legi professional assegura que "l’únic coneixement" que té dels fets és la notícia que es va publicar en la premsa i afegeix que, de tota manera, "en compliment de les funcions que tenen encomanades i en garantia dels drets dels pacients, la junta de govern i la comissió deontològica estudiaran l’assumpte".

Notícies relacionades

La polèmica va sorgir quan una persona va fer públic a través de Twitter que havia rebut al seu domicili una carta firmada per Rodamilans destinada a un familiar que havia sigut pacient seu anys enrere i que havia mort el 2002. 

Rodamilans va defensar, en declaracions al diari Segre, que en la seva etapa professional i política ha establert "vincles personals amb diferents persones" i és conegut el seu "compromís cívic en l’àmbit de la política municipal, ara renovat al formar part de la candidatura del PSC a les municipals".  El metge i candidat va assegurar que ha “actuat de bona fe i des del convenciment que el vincle amb aquestes persones va més enllà de la relació professional i política” i va demanar “disculpes per si algú s’ha pogut sentir ofès”.

Temes:

PSC PSC