Els diputats suspesos de JxCat no renunciaran a l'escó fins a la sentència de l'1-O

Fonts de JxCat afirmen que mantindran la seva acta fins a la resolució del Suprem sobre el procés

Laura Borràs i Jaume Alonso-Cuevillas denuncien un "cop a l'Estat de dret" i continuen apel·lant al diàleg

f9d41a6e-ef86-4ea8-ae91-a211e078b862-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Els diputats independentistes suspesos pel Congrés en relació amb el seu processament per l’1-O al Suprem no tenen intenció de renunciar a la seva acta, almenys fins a la sentència del mateix Suprem sobre el procés. Així ho han afirmat fonts del grup de Junts per Catalunya en el Congrés respecte a la decisió que Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez adoptaran ara que la Mesa del Congrés ha decidit suspendre’ls com a parlamentaris.

Notícies relacionades

La número dos de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha afirmat: "Haurem de desplaçar-nos a Soto del Real per parlar amb ells després d’aquesta notícia, i respectarem escrupolosament la seva decisió". Borràs ha denunciat que "una vegada més es vulneren els seus drets, la ciutadania els ha ubicat allà amb els seus vots i l’arquitectura juridicoinstitucional de l’Estat s’encarrega de voler vulnerar els seus drets; malgrat això, reiteren el seu ferm compromís amb el diàleg i la seva voluntat de resoldre políticament un conflicte polític”. “Plantejarem un recurs”, ha afegit.

Jaume Alonso-Cuevillas, diputat per Girona i advocat, ha denunciat un "cop a l’Estat de dret". JxCat presentarà una reconsideració davant de la Mesa del Congrés, un recurs d’empara al Tribunal Constitucional i preveu recórrer a la justícia europea contra la decisió adoptada.