SERVEIS PÚBLICS

Un estudi de l'Observatori de Serveis Urbans ressalta la pèrdua de qualitat dels serveis públics de Terrassa

El municipi egarenc cau fins al lloc onze de la llista de ciutats analitzades, tres punts per sota de l'any passat

bus

bus

1
Es llegeix en minuts
EuropaPress

Terrassa puntua els seus serveis públics municipals amb un 55% de satisfacció, 10 punts menys que el 2018 i 2 punts per sota de la mitjana espanyola actual, segons el III Baròmetre de Satisfacció dels Serveis Públics, de l’Observatori de Serveis Urbans (Osur). Segons l’estudi, tots els serveis empitjoren la seva percepció respecte a l’anterior Baròmetre i els seus resultats posicionen la ciutat al lloc número 11, i baixa tres llocs respecte a l’any passat.

Aquest baròmetre parteix d’una enquesta de Time Consultant a 5.500 persones per saber l’opinió dels serveis públics municipals dels veïns de les 30 poblacions d’Espanya amb més habitants. A Terrassa destaquen les caigudes en els serveis de conservació de zones verdes i espais públics (39% de satisfets) i en neteja viària (24% de satisfets), que se situa 13 punts per sota de la mitjana nacional.

Només aproven l’aigua i el transport públic

Tan sols aproven el subministrament d’aigua i el transport públic entre els cinc serveis analitzats. Quant a l’aigua, el més ben puntuat, hi ha un 67% de satisfacció, però baixa 3 punts respecte al 2018 i està 8 punts per sota de la mitjana espanyola. El transport públic és el segon servei amb millor valoració i obté un 57% de satisfacció, la mateixa nota que la mitjana nacional

Notícies relacionades

El director general d’Osur, Ramiro Aurín, ha declarat que "les convulsions polítiques i l’any electoral han provocat una posició més crítica" sobre els serveis públics per part dels ciutadans de Terrassa. "Malgrat el canvi d’alcalde, ni les energies econòmiques ni les polítiques s’han dirigit al que importa als egarencs. Tots els serveis públics analitzats han empitjorat la seva nota respecte a l’any passat", afirma Aurín.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments