CAMÍ DE LA INVESTIDURA

Iglesias, a Sánchez: "Sense coalició no hi haurà un Govern estable"

Assegura que si formen part de l'Executiu les grans multinacionals "pagaran els impostos on facturen els beneficis".

20190501 435206 iglesiasmo 1 1 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Sara Ledo / Europa Press

Pablo Iglesias ha insistit que Unides Podem vol "ser al Govern" per fer que "es compleixi la llei i que es respectin els drets dels treballadors". A més, ha assegurat que si formen part de l’Executiu les grans multinacionals "pagaran els impostos on facturen els beneficis". "Sense coalició no hi ha Govern estable", ha sentenciat.

Sobre els ‘consells’ d’empreses i patronal sobre amb qui hauria de negociar el Partit Socialista per formar Govern, Pablo Iglesias va assegurar que no entenia “que després que la CEOE i el Banco Santander demanin a Pedro Sánchez entendre’s amb la dreta, truqui per telèfon a la dreta immediatament per reunir-s’hi”, en relació amb la notícia d’aquest matí que Sánchez es reuniria amb les tres formacions polítiques. “Nosaltres esperarem a conèixer el contingut d’aquesta reunió per aconseguir un programa de govern progressista i equips de govern que aconsegueixin la implementació d’aquest programa”, va insistir.

"L’única opció per un govern d’esquerres és que sigui un govern de coalició amb nosaltres, perquè si no és així passarà el que ha passat sempre en la història d’Espanya: el PSOE es posarà d’acord amb les dretes en qüestions econòmiques i en qüestions que tenen a veure amb les reformes laborals i les pensions. Això no seria un govern d’esquerres”, va reflexionar el líder morat.

"La quarta economia de la zona euro necessita un Govern que defensi els seus treballadors i que convidi les grans muntinacionales a fer negocis aquí complint la Constitució i respectant els drets dels treballadors i, per descomptat, pagant els impostos on factura els beneficis, que és a Espanya", ha explicat Iglesias.

Després de reunir-se amb representants del Comitè d’Empresa d’Amazon el Dia del Treballador, el secretari general de Podem ha destacat que la seva formació no planteja "res que no sigui complir la llei" i que són "coses de sentit comú". Per això, segons el seu parer, "no és raonable" que una empresa com Amazon, "que té tants beneficis a Espanya, tingui les seus en les quals factura a Luxemburg". "Així no queda clar quants diners hauria de pagar aquesta empresa en impostos a Espanya", ha puntualitzat.

Notícies relacionades

Iglesias ha assegurat que "no hi ha excusa" perquè "una de les empreses més poderoses del món i que han fet del seu amo l’home més ric" no respecti la llei i tampoc els drets dels seus treballadors que, a conseqüència d’això, "estan patint els problemes de precarietat".

"Si per alguna cosa volem ser al Govern és per explicar-li a aquest senyor que a Espanya s’ha de complir la llei", ha insistit Iglesias que ha estat acompanyat per la diputada d’Unides Podem per Navarra Ione Belarra, el secretari de Societat Civil i Moviment Popular de Podem, Rafa Mayoral, i la candidata d’Unides Podem a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Isa Serra, en la seva reunió amb els treballadors d’Amazon.

Ábalos, a favor de continuar col·laborant però governant en solitari

Sobre la futura formació de Govern, José Luis Ábalos insisteix a "tenir un Govern com el que tenim encara en funcions, un Govern socialista, obert a la societat, als sectors progressistes, i aquesta és la nostra proposta".  "Una altra cosa és que, com no pot ser de cap altra manera, ens trobarem en un Parlament molt plural, més plural que mai, amb formacions de caràcter nacional i d’altres de regionalistes o nacionalistes", ha afegit.  El ministre de Foment en funcions ha reconegut que l’experiència d’aquests mesos amb Podem havia sigut "molt positiva". "I també ens agradaria revalidar i fins i tot incrementar aquesta col·laboració, però el nostre objectiu és un govern amb personalitat indiscutiblement socialdemòcrata", ha dit.