24 nens

Comunions entre paperetes en un col·legi de Cadis

El centre va demanar no ser triat per a les votacions, però aquesta reclamació no va ser atesa

57054055 l

57054055 l / Pawel Horosiewicz

1
Es llegeix en minuts
Efe

El col·legi San Francisco de Asís de Cadis viu aquest 28 d’abril una jornada particularment intensa, ja que, a més de ser col·legi electoral amb tres meses, acull les primeres comunions de 24 nens del centre, per la qual cosa ha hagut d’establir un petit dispositiu de seguretat.

[Segueixi en directe la jornada electoral].

Les meses electorals han quedat constituïdes a les 9.00 hores i llavors ja hi havia nens vestits de primera comunió rondant pel centre, perquè a les 9.30 ha sigut la primera cerimònia a la capella de l’escola on 12 nens han rebut la primera comunió davant de la presència dels seus familiars, que han omplert a vessar la capella.

Una filera de tanques separava l’entrada de l’escola a dos passadissos i, als dos costats de la porta, cartells. En un, una fletxa i la indicació "comunions", i en un altre, una altra fletxa amb la indicació "votacions".

El dia estava marcat en vermell per les religioses de l’escola des de fa mesos, i el president del Govern, Pedro Sánchez, ho va remarcar en el moment en què va anunciar la data de les eleccions.

Van demanar no ser electoral

Davant d’aquesta coincidència, els responsables del centre van arribar a sol·licitar que l’escola no fos designada en aquesta ocasió com una de les seus electorals, però aquesta petició no va ser atesa.

Davant de la coincidència dels dos actes, s’ha establert un petit dispositiu de seguretat per separar la zona de les comunions de la zona de votacions, a fid’evitar aglomeracions de persones al pati d’entrada al centre, que només compta amb una porta principal.

En declaracions a Efe, la directora de l’escola San Francisco de Asís, Mónica García Arboleda, ha explicat que ha sigut l’Ajuntament de Cadis el que ha facilitat les tanques i que en la jornada d’aquest diumenge electoral fan la comunió a la capella de l’escola 24 nens repartits en dos torns.

Notícies relacionades

Als menors els acompanyen un dia especial per a ells la seva família, en una cita que sol congregar com a mínim més de 200 persones a la capella i al pati d’entrada a l’escola.

"Els pares van reaccionar amb sorpresa per la coincidència. A alguns d’ells els va tocar formar part de meses electorals, i han hagut de justificar que els seus fills feien la comunió aquest dia tan assenyalat", explica la directora del centre.