Vots sota sospita

La Policia rep una denúncia de tupinada en les primàries de Ciutadans de Múrcia

El candidat Leonardo Pérez ha relatat davant d'agents del Grup de Delictes Tecnològics l'emissió de vots des d'ordinadors de Madrid i Barcelona i la concentració horària d'aquests vots

leonardo-prez-ciudanos-murcia

leonardo-prez-ciudanos-murcia

1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El candidat perdedor de les primàries de Ciutadans a Múrcia, Leonardo Pérez, ha presentat aquest dijous una denúncia a la comissaria de la Policia Nacional a Cartagena per una suposada tupinada en les eleccions internes del partit taronja.

Pérez, funcionari del Ministeri per a la Transició Ecològica, ha acudit a la Policia a explicar que la meitat dels vots que va rebre la seva competidora i guanyadora de les primàries, Isabel Franco, van ser emesos per ordinadors registrats fora de la Regió de Múrcia, majoritàriament des de Barcelona i Madrid, ciutats on la formació d’Albert Rivera té les seves seus principals.

Per asseverar la seva afirmació, Pérez ha entregat a la Policia, entre més documentació, un peritatge informàtic que ha examinat una per una les IP (Internet Protocol) de cada vot reconegut per Ciutadans en aquelles primàries, que es van celebrar entre el 8 i 9 de març.

Investigar el vot telemàtic

Acompanyat d’un advocat, Leonardo Pérez ha declarat durant dues hores davant de dos inspectors del Grup de Delictes Tecnològics de la Policia Nacional, dependents de la Direcció Superior. Fonts del seu equip de candidatura expliquen que ha demanat als agents que investiguin el sistema de votació telemàtica del seu partit.

Notícies relacionades

En la seva denúncia, qui va aspirar a ser candidat de Ciutadans per a les autonòmiques murcianes del 26 de maig ha relatat també presumptes irregularitats en el ritme de votació. Segons les seves dades, la seva rival va rebre el 30 per cent dels seus vots entre les 11:00 i les 13:00 del dia 8, en una cadència que coincideix amb una matriu de correlació del 90 per cent amb els vots que rebia en aquell moment el diputat Miguel Garaulet, un altre candidat oficialista en les primàries taronja per encapçalar la llista murciana al Congrés.

La Policia ha pres nota a més de les sospites de la llista perdedora sobre una participació estranyament elevada en aquelles primàries regionals. Isabel Franco va rebre 599 vots i Leonardo Pérez 237; el passat 16 d’abril, l’acte central de campanya de Ciutadans a Múrcia capital, amb la presènciad’Albert Rivera, no va concitar més de 400 militants.