"maltractat" per la premsa

Abascal dona suport al seu equip després del veto a periodistes en els actes de Vox

El líder ultradretà afirma desconèixer els detalls que impedeixen l'entrada a determinats mitjans

fcasals47759056 graf1181  vitoria  14 04 2019   el candidato a la presidenci190414140748

fcasals47759056 graf1181 vitoria 14 04 2019 el candidato a la presidenci190414140748 / ADRIAN RUIZ DE HIERRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder i candidat de Vox, Santiago Abascal, ha assegurat aquest dimecres que desconeix que es veti l’entrada de periodistes de determinats mitjans de comunicació a actes del seu partit, però en qualsevol cas ha mostrat la seva confiança en el seu equip de comunicació i les decisions que aquest adopti.

En una entrevista a la Cadena Cope, Abascal ha dit sentir-se "maltractat" per la premsa, que en moltes ocasions "ha desfigurat" les seves expressions o propostes. Això ha portat que el partit hagi exclòs d’alguns dels seus actes determinats periodistes o mitjans.

"La veritat és que no ho sé. Sí que em diuen els de comunicació que de tant en tant tenen algun conflicte amb algun periodista, però no sé cas per cas a què es deu -ha justificat Abascal-. Però confio en el meu equip de comunicació i recolzo les seves decisions".

Campanya electoral de relació directa

Aquesta situació ha portat Vox, segons ha explicat el seu president, a optar en campanya electoral per una estratègia de relació directa amb els seguidors a través de les xarxes socials o actes multitudinaris. Una via que ja ha tingut "èxit en altres llocs del món", ha recordat Abascal sense citar expressament cap país en concret.

Segons ha insistit, no es tracta d’amagar els seus "punts febles", que ha reconegut que en té com tothom, sinó de prioritzar una campanya electoral que recorregués tot el territori. "I l’exposició mediàtica ens treu temps", ha insistit sobre la seva escassa presència en els mitjans de comunicació.

Notícies relacionades

Les crítiques de dirigents de Vox a la premsa són habituals en les seves intervencions i mítings. Aquest dimarts en un gran acte a Las Rozas, la candidata del partit a la Comunitat de Madrid, Rocío Monasterio, va començar animant el públic a saludar els mitjans de comunicació, que va dividir entre els que fan la seva feina "amb ètica professional" i aquells mitjans "progres" que "manipulen" el seu missatge, "senyalen les portes" de casa seva" i fins i tot "van a la porta de l’escola" dels seus fills.

Després d’ella, el 'número tres’ del partit, Iván Espinosa de los Monteros, va aclarir que el seu "problema" no és amb els periodistes que cobreixen els seus actes, sinó amb els amos dels grans mitjans de comunicació que donen ordres "des dels platós o des de les seves mansions".