Propaganda electoral

HBO dona una estirada d'orelles a Ciutadans per haver convertit Arrimadas en Khaleesi, de 'Joc de trons'

La plataforma assegura que no ha autoritzat l'ús de la seva propietat intel·lectual per a "cap tipus" de campanya

arrimadas-khaleesi

arrimadas-khaleesi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

HBO Espanya ha assegurat que no ha autoritzat l’ús de la propietat intel·lectual de ‘Joc de trons’ per a campanyes polítiques “de cap tipus”, després de conèixer-se la difusió d’una imatge de la candidata de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, caracteritzada com una de les protagonistes de la sèrie.

“Entenem que ‘Joc de trons’ desperta passions, però no hem autoritzat l’ús de la nostra propietat intel·lectual per a campanyes polítiques de cap tipus. Una salutació”, ha assenyalat HBO en un tuit de resposta a un usuari anomenat @fentelburro que preguntava si la plataforma havia donat el seu consentiment “que es doni un ús partidista de les seves imatges”. 

Un portaveu de la plataforma consultat ha assenyalat que aquesta resposta, malgrat estar dirigida a aquest usuari, es refereix de manera “general” a l’ús d’imatges de la sèrie per a qualsevol campanya. 

Ciutadans va començar a difondre dissabte passat 20 d’abril a través de la xarxa social Instagram una publicitat que mostra Arrimadas caracteritzada com una de les protagonistes de la sèrie ‘Joc de trons’. 

Notícies relacionades

En la fotografia, que reprodueix un dels cartells de la sèrie, Arrimadas representa Daenerys Targaryen, la mare de dracs coneguda com a Khaleesi, aspirant al Tron de Ferro i un dels personatges més populars de la ficció d’HBO, que acaba d’estrenar la seva vuitena i última temporada. Es tracta d’una imatge en què el personatge porta l’espasa de Jon Snow, un altre dels protagonistes. 

El cartell fa al·lusió precisament a aquesta última temporada –amb la seva llegenda en anglès–, però afegeix, en castellà, el lema 'Espanya en joc', en lletres amb els colors de la bandera d’Espanya, i les paraules “Estrena 28 d’abril. Inés Arrimadas. Vicepresidenta del Govern”.