Respostes i gestos

Rivera va assajar per als debats en un plató llogat

El líder de Ciutadans adaptarà el seu to segons el desenvolupament de la trobada

jregue43571449 graf1024  madrid  01 06 2018   el presidente de ciudadanos  180820114413

jregue43571449 graf1024 madrid 01 06 2018 el presidente de ciudadanos 180820114413 / Emilio Naranjo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El president de Ciutadans, Albert Rivera, dedica aquest dilluns a descansar després de preparar els debats de RTVE i Atresmedia amb un grup d’assessors i assajar en un escenari llogat per practicar, fins i tot, amb la posició que ocuparà als platós de televisió.

Fonts de la direcció de Ciutadans ha explicat que, després del cap de setmana d’entrenament, el candidat dedicarà el dilluns a repassar les últimes qüestions, fer esport i descansar per "arribar molt fresc".

En la seva preparació per als debats, Rivera i els seus assessors han assajat respostes i gestos, la col·locació i l’ús del faristol; el que encara no ha decidit és si anirà amb corbata o sense, tot i que els seus assessors creuen que finalment optarà per portar-la.

En una trobada amb periodistes, els assessors han explicat que veuen Rivera "fort" i amb un bon estat d’ànim i això és el més important en un debat", ja que "una campanya és un estat d’ànim i en això nosaltres estem molt satisfets".

Actitud de Rivera 

Els experts tenen clar que el to que utilitzi Rivera s’anirà adaptant al desenvolupament del debat, especialment en la seva confrontació amb el president del Govern, que plantegen entorn de l’"Espanya nació de nacions de Sánchez i l’Espanya de ciutadans lliures de Rivera".

Tampoc descarten que el líder de la formació taronja "doni canya" al candidat del PP, Pablo Casado, malgrat que sigui el seu futur soci: "Hem de ser contundents i defensar el nostre projecte; això és competir. I després ja t’hauràs de posar d’acord per governar".

Preguntats per la conveniència de celebrar dos debats en dies consecutius, els experts de Ciutadans asseguren que ells sempre van apostar per debatre, al contrari que el líder del PP, que des del principi va demanar un cara a cara amb Sánchez, però "mai van plantejar l’escenari de debats, així que a dos no crec que els agradi gaire".

També han comentat que dissabte passat es van reunir els equips dels candidats amb RTVE per sortejar les posicions i l’ordre d’intervencions, un sorteig amb què el PP no estava d’acord, ja que va considerar que s’havien de col·locar "en ordre" i amb temps repartits de major a menor, segons la mida de la força política.

"Això no ho hem vist mai, és una rebequeria", ha considerat.

Format del debat

Tampoc els preocupa el format: a RTVE serà tot "molt més taxat, més temporitzat, més institucional", mentre que en el debat d’Atresmedia "hi pot haver molta més improvisació i veurem més confrontació", consideren.

Les fonts reconeixen que no saben quin dels dos debats serà més decisiu, ja que dependrà de l’ànim dels espectadors i de si veuen els dos o només un; per això, "l’important és fer dos debats molt bons".

Notícies relacionades

Finalment, per als experts de Ciutadans, el fet que siguin dos debats seguits "cobra més importància en aquest moment", que la participació i els indecisos "ho poden canviar absolutament tot", sobretot per a Ciutadans perquè els seus votants solen estar menys mobilitzats que d’altres.

De fet, destaquen que les enquestes els donen un 16%, 17%, 18%, que poden estar a només dos punts del PP; és a dir, "que tot està superobert, que pot passar qualsevol cosa".