Anar al contingut

ERC ataca el flanc esquerre del PSOE

Rufián proposa una llei d'"emergència democràtica" de 12 punts

Recorda les promeses incomplertes de Sánchez amb la llei mordassa i les concertines

ERC ataca el flanc esquerre del PSOE

Acte de campanya d’ERC a les portes de la Conselleria d’Economia, la ‘zona zero’, on va passar tot el que ara s’està jutjant al Tribunal Suprem. Un acte d’aquests en què els republicans intenten sortir del guió més secessionista i fan picades d’ullet a l’electorat dels comuns. Així, Gabriel Rufián ha promès impulsar una llei d’“emergència democràtica” de 12 punts que, com un paraigua, “protegeixi els drets civils que ara estan en perill”. Una llei que busca atacar clarament el que a ERC veuen com un dels flancs febles del PSOE, que, en amb prou feines nou mesos, no han “mogut ni un dit pel que fa a la llei mordassa” i ha tingut una actitud com a mínim erràtica amb “les concertines de Ceuta i Melilla” i l’acollida i la retenció dels barcos d’auxili d’Open Arms.

En els dos primers punts d’aquesta llei paraigua, ERC proposa homologar la persecució de l’apologia i l’enaltiment del franquisme i del nacionalcatolicisme com la que en altres països fan del nazisme i el feixisme. També advoca per la despenalització de les injúries a la Corona i a la bandera d’Espanya, en defensa de la llibertat d’expressió.

La iniciativa legislativa també preveu acabar amb la llei mordassa i amb la presó permanent revisable

L’'afusellament’ de Coripe

Quant a la crema del Judes de Coripe, aquest any amb el rostre de Carles Puigdemont, Rufián va demanar explicacions al PSOE (que governa el poble). “Si això es fes en un poble de Catalunya, amb un ninot que simbolitzés Pablo Casado o Albert Rivera, i, a sobre, tingués el suport dels Mossos d’Esquadra, ja estaríem tots camí de l’Audencia Nacional”, va sentenciar el candidat efectiu d’ERC.