Anar al contingut

CITA AMB LES URNES

JxCat demana a la JEC que autoritzi Jordi Sànchez a participar en rodes de premsa des de la presó

La petició arriba hores després que la Junta Electoral Central autoritzés la participació d'Oriol Junqueras en debats des de la presó

Europa Press

JxCat demana a la JEC que autoritzi Jordi Sànchez a participar en rodes de premsa des de la presó

Tribunal Supremo

JxCat ha sol·licitat a la Junta Electoral Central (JEC) que autoritzi el seu cap de llista al Congrés per Barcelona, Jordi Sànchez, a participar per via telemàtica en rodes de premsa electorals amb motiu de les generals del 28 d’abril des de la presó de Soto del Real.

En concret, sol·licita a la JEC que doni la instruccions corresponents a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries per permetre que Sànchez participi el dia 18 d’abril en un cicle de rodes de premsa organitzat per l’Agència Efe i el dia 21 en una roda de premsa organitzada per l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Els dos actes, programats per a les 11.30 hores, tindrien lloc en dia festiu al ser el Dijous Sant i un diumenge, per tant sense jornada en el judici al procés al Tribunal Suprem.

Després del cas de Junqueras

Aquesta petició, segons el document, s’ha presentat en vista de la decisió de la JEC d’autoritzar el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, perquè pugui participar per via telemàtica a la roda d’intervencions amb els cap de llista de les candidatures que es presenten a les eleccions generals que organitza l’ACN.

En la seva resolució, que ha comptat amb un vot particular, la JEC ha acordat permetre a Junqueras participar en aquest acte del dia 19, que és festiu i no hi ha judici alprocés  al Tribunal Suprem, i que no exigiria un ampli desplegament tècnic.

En l’escrit remès a la JEC, des de JxCat es defensa la participació de Sànchez en aquests actes com a garantia de transparència, objectivitat i en compliments als principis d’igualtat i de pluralisme polític que han d’informar a tota hora el procés electoral convocat i que la Junta Electoral té el deure de garantir.