RESOLUCIÓ DE LA JEC

Jordi Sànchez oferirà dues rodes de premsa des de Soto del Real

La Junta Electoral Central autoritza el candidat de JxCat a parlar davant dels mitjans aquest dijous i aquest diumenge des de la presó

zentauroepp47050697 graf1363  madrid  21 02 2019   captura de la se al instituci190327183504

zentauroepp47050697 graf1363 madrid 21 02 2019 captura de la se al instituci190327183504 / Tribunal Supremo

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat el candidat de Junts per Catalunya (JxCat) a les eleccions generals del 28-A Jordi Sànchez a participar aquest dijous, a les 11.30, des del centre penitenciari i per via telemàtica, en una roda de premsa organitzada per l’agència Efe.

La resolució del president de la JEC, Segundo Menéndez, remesa a Efe admet la possibilitat per no coincidir amb la celebració del judici del procés que té lloc al Tribunal Suprem, a Madrid.

L’autorització també permetrà a Jordi Sánchez fer una altra roda de premsa amb l’Agència Catalana de Noticies (ACN) per al pròxim diumenge. "En el present cas, els horaris sol·licitats per a la utilització de la Sala de Videoconferència (11:30 hores) i en les dates referides (dies 18 i 21, que són festius) permet la seva utilització, sempre que el seu ús no s’allargui més enllà de les 13 hores, que és quan s’inicia el repartiment del menjar al Centre", assenyala la resolució.

"Així doncs, per l’autoritat competent s’hauran d’arbitrar les mesures oportunes perquè puguin tenir lloc les comunicacions telemàtiques sol·licitades", afegeix l’autorització de la JEC, que ambé puntualitza que l’activitat autoritzada haurà de finalitzar els dos dies abans de les 12:30 hores.

JxCat va presentar dimecres la sol·licitud, una vegada que la JEC havia permès dimarts al candidat d’ERC, Oriol Junqueras, oferir una conferència de premsa el pròxim divendres. En una altra resolució, el president Segundo Menéndez autoritza Junqueras i Raül Romeva (candidat republicà al Senat) participar "telemàticament, des del Centre Penitenciari en què estan interns, en diferents actes electorals previstos per als dies 21 i 22 d’abril." Tots dos participaran en en un míting a Cambrils diumenge.

Notícies relacionades

Però denega la sol·licitud del "dia 22 a les 12:30 hores, ja que l’espai de temps que hi hauria des d’aquell moment fins a les 13 hores s’ha de considerar necessari per preparar i dur a terme el repartiment del menjar al centre penitenciari". Adverteix, no obstant, que l’entrevista prevista per al dilluns 22 d’abril, a les 10:00 hores, s’haurà d’acabar a les 10:30 hores".

"És la primera victòria contra la repressió d’aquesta campanya electoral, perquè podrem trencar el silenci al qual ens volen sotmetre, tot i que no ens hauríem d’alegrar de coses que haurien de ser normals en una democràcia com és el fet que un candidat pugui fer campanya electoral", ha sentenciat Junqueras en una entrevista amb ‘El Nacional’. "L’afronto amb moltes ganes de poder expressar-me, poder traspassar aquests murs. Ens volen callats, silenciats i oblidats, però no ho aconseguiran, estem guanyant la batalla de l’opinió pública, també internacional, perquè la injustícia és persistent i la veritat, incòmoda".