CAMÍ DE LES URNES

Iglesias vol una altra de remuntada i aquesta vegada per governar

zentauroepp47796026 iglersias190417235056

zentauroepp47796026 iglersias190417235056 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Unides Podem va recuperar aquest dimecres “la remuntada” que el va impulsar el 2015, però aquesta vegada amb un objectiu clar: formar part del pròxim govern. “Demano que ens donin una oportunitat, una legislatura en què estiguem en el govern”, va reclamar Pablo Iglesias davant de les prop de mil cinc-centes persones que van acudir a la Fira de València i li va demanar aquesta oportunitat, bàsicament als indecisos. “Vull demanar als que s’estan pensant anar a votar o al que no ens han votat que ens donin una oportunitat”, va reclamar. 

L’acabaven de presentar com el pròxim president del govern i l’havien rebut al crit de “president”. Ell no va voler dir en quin lloc es veu, però sí que vol “fer complir els articles de la Constitució concebuts per protegir la gent i que no es compleixen”. En aquest sac va ficar la derogació de les últimes reformes laborals, la intervenció del mercat del lloguer o l’actualització de les pensions amb l’IPC.

“La millor prova que es poden canviar coses és tot el que han organitzat perquè no governéssim”, va apuntar, per fer de les “clavegueres de l’Estat” i de les “oligarquies” un únic enemic. 

Notícies relacionades

Iglesias va criticar de passada que la Junta Electoral hagi apartat Vox del debat d’Atresmedia però, sobretot, va retreure a Pedro Sánchez la seva negativa a acudir als dos debats que finalment s’han organitzat. “La gent no és idiota, sap que és el moment en què els candidats s’han d’enfrontar a les preguntes difícils dels periodistes i a l’escrutini dels espectadors”, va assenyalar abans de mostrar la seva disponibilitat d’anar tant al debat de RTVE com al de la privada.

L’exemple del 2015

Fa quatre anys, la seva presència en els debats va ser clau en “la remuntada” que van protagonitzar, encara amb Íñigo Errejón d’estrateg, i que Unides Podem ha començat a recuperar com a estímul. Ho va fer el senador Ferran Martínez. “Ens volien donar per morts i una altra vegada podem capgirar els pronòstics dels poderosos. Ja estem capgirant les enquestes, ja som en una altra remuntada”, va afirmar. I aquesta vegada volen que els porti a l’executiu.