MÍTING A TARRAGONA

Casado avisa que posarà «ordre» perquè Espanya «no sigui un apartheid»

El líder del PP torna a exigir a Sánchez un 'cara a cara' al marge dels debats a quatre a TVE i Atresmedia

zentauroepp47721873 casado190411212959

zentauroepp47721873 casado190411212959 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Pablo Casado ha aterrat aquest dilluns a Tarragona per deixar clar que el seu propòsit és arribar a la Moncloa per “posar ordre a Catalunya” i evitar un “apartheid a Espanya”. “Catalunya mai ha sigut independent i amb mi de president del Govern mai serà independent”, ha promès, davant de prop de 50 simpatitzants.

El líder del PP s’ha erigit com la dreta “moderada, tranquil·la i imparable”, preparada per posar fi a una Catalunya “segrestada per aquells que volen trencar la convivència amb aquesta endogàmia xenòfoba. Quan diem que volem recuperar la legalitat a Catalunya no ho diem amb una amenaça d’opressió, al contrari, ho diem com una oferta d’alliberament”, ha apuntat.

En una circumscripció en què el PP va aconseguir un dels sis escons en les generals del 2016, situant-se com a quarta força, per davant de CDC i Cs, ha carregat amb duresa contra Pedro Sánchez per evitar fuga de vots. “La seva disfressa de moderació ja no enganya ningú, vostè és el president més radical, més prepotent i més extremista que ha tingut la història democràtica d’Espanya. Està acompanyat pels terroristes i colpistes confessos i pels comunistes que han assessorat Veneçuela per portar-la a la repressió i la misèria”, ha afirmat.

Repartiment de carteres ministerials

Amb els 21 punts de Pedralbes a la mà, acordats amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha disparat contra la negativa del líder de l’Executiu de celebrar un ‘cara a cara’. “¿Per què Sánchez no vol debatre en un ‘cara a cara’? Perquè torno a preguntar-li si indultarà els colpistes i no pot dir que no perquè ja ho va fer, el general Armada”, ha afirmat.

“Vull debatre amb vostè com s’ha fet sempre entre el líder de l’oposició i el president del Govern, amb una qüestió que l’hauria d’animar més en aquesta ocasió, que li trec 50 escons en el Congrés, que vostè és el president més dèbil de la democràcia”, ha dit, i està disposat a fer-ho “quan vulgui, com vulgui i on vulgui”. “Triï la televisió, el format, el presentador, els blocs, però doni la cara, no sigui tan covard”, ha afegit, i ha confirmat que assistirà al debat d’RTVE i al d’Atresmedia dimarts, 23.

Notícies relacionades

I a tall de repartiment de carteres ministerials, ha preguntat als assistents si volen un Govern “amb Iglesias de ministre de l’Interior, amb Puigdemont de ministre d’Exteriors, amb Torra de ministre d’Administracions Territorials, i amb Otegui de ministre de Justícia. Doncs no voteu Sánchez, cal votar el PP”.

Casado ha portat a col·lació les seves propostes estrella per a Catalunya: la prohibició d’indults a condemnats per rebel·lió i sedició, la llei de llengües –perquè el castellà sigui llengua vehicular a l’escola i l’administració–, una llei de símbols –que prohibeixi insígnies independentistes a l’espai públic–, reforçar la llei de finançament de partits polítics per tallar subvencions “als que atemptin contra la unitat i els interessos de la nació”, una reforma del Codi Penal per tornar a tipificar com a delicte la convocatòria de referèndum il·legal i “reforçar” la llei de partits i exigir la “il·legalització d’aquells que promoguin la violència”. També ha repassat les seves polítiques de vivenda i ha assegurat que eliminarà l’impost d’actes jurídics de les hipoteques, i ha explicat la seva llei ‘antiokupes’, presentada juntament amb Xavier García Albiol a Badalona.