Casado acusa Sánchez d'estar "patrocinant la sedició"

El líder del PP demana el vot als espanyols "defraudats per la deriva independentista del PSOE"

Coincideix amb el seu "amic" Cortés després que aquest digués que el socialista s'asseu a la taula "amb pederastes"

undefined47779944 graf2128  ciudad real  16 04 2019   el presidente del pp  pa190416123532

undefined47779944 graf2128 ciudad real 16 04 2019 el presidente del pp pa190416123532 / Mariano Cieza Moreno

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

En el primer dels tres discursos que pronunciarà Dimarts Sant, Pablo Casado ha tornat a utilitzar l’independentisme català, com un dels seus eixos principals de la campanya. No hi ha míting en què el líder del PP no recordi el recolzament que ERC, PDECat i Bildu van donar a l’actual president, Pedro Sánchez, en la passada legislatura. A Ciudad Real, en una sala d’un hotel plena amb més de mil persones, Casado ha afirmat aquest matí que el candidat del PSOE no només no "evita", sinó que està "patrocinant la sedició al continuar dialogant amb gent com Torra [amb referència a Quim Torra] que els entreguen documents que oculten, a l’estar demanant recolzament a [Arnaldo] Otegi als reials decrets o al no estar rebutjant indults a aquells que segueixen ancorats en un procés d’independència a Catalunya".

Per tot això, ha demanat en aquesta ciutat deCastella-la Manxa, on el CIS augura unapatacadadels populars (de 12 a 5), la pujada dels socialistes (de 7 a 9) i la irrupció de Vox, amb 4, que el votin els "defraudats per la deriva independentista del PSOE".

La presó permanent revisable

Entre els assistents hi havia Juan José Cortés, número u del PP al Congrés per Huelva. El candidat, pare de la nena Mariluz, va assegurar aquest dilluns que Sánchez "s’asseu a la taula amb assassins, criminals, violadors i pederastes que intentarà deixar sortir al carrer quan tregui" la presó permanent revisable que Mariano Rajoy va incloure en el Codi Penal el 2015. Cortés s’ha reafirmat en les seves paraules aquest dimarts en declaracions a La Sexta.

En la seva al·locució, Casado ha saludat el seu “amic” Cortés i, després de recordar altres víctimes com ara Diana Quer i Marta del Castillo, ha promès que si arriba a la Moncloa ampliarà aquesta pena per a cinc nous delictes més: la desaparició forçada de persones en el seu règim més greu de segrest o detenció il·legal amb posterior assassinat, l’assassinat amb ocultació del cadàver, les violacions en sèrie, l’agressió sexual d’un menor després de privar-lo de llibertat o torturar-lo i els incendis que posin en perill la vida de les persones.

Notícies relacionades

"Això és una democràcia. Seran a la presó fins que estiguin reinserits [...] Els nostres fills no han de pagar les lleis inadequades que sembla que són més a prop del bonisme amb els violents que de la justícia amb les víctimes", ha declarat Casado.

El Govern de Sánchez va decidir no derogar la presó permanent revisable i esperar que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la impugnació, que els socialistes van interposar el 2015.