CAMPANYA DEL 28-A

El PSOE i el PP s'aprofiten de l'estrena de 'Joc de trons'

Un vídeo dels populars afirma que Espanya no són set regnes i que "no necessita més guerres"

psoe-juegos-tronos

psoe-juegos-tronos

2
Es llegeix en minuts
Efe

Si fa uns anys els grans admiradors de 'Joc de trons’ eren els de Pablo Iglesias, en el 28-A la famosa sèrie ha ampliat audiència política i aconseguit atraure seguidors entre els populars i els socialistes, que han aprofitat el llançament aquest dilluns de l’últim capítol per a la seva pròpia campanya.

Mentre que les Joventuts Socialistes animen en un tuit a defensar "Ponent" (Espanya), el PP ha publicat un vídeo a les xarxes socials imitant l’inici de la sèrie en què diu que hi ha qui creu que Espanya són set regnes, abans de concloure que és un país modern que "no necessita més guerres".

Comença dient que "hi ha qui pensa que Espanya són set regnes" per passar a continuació a descriure cada un d’aquests bàndols sobre un mapa amb al·lusions velades als diferents partits.

Primer, "els que prefereixen dividir i viure separats de la resta, als quals anomenen bèsties", amb referència als independentistes catalans, mentre sobre el mapa es va aixecant una muralla groga; i "els que no poden superar el passat i continuen pensant en imperis", en al·lusió a Vox.

Situa en un altre extrem "els que necessiten revenges, els que no poden dir ‘Espanya’ ni veure la seva bandera", amb una imatge d’una guillotina, per referir-se a Podem; i qui "vol governar sense tenir un rumb fix", on apareix un penell que simbolitza Ciutadans.

Foc sobre roses

El llistat continua amb el PSOE, com "els que faran qualsevol cosa per mantenir-se en el poder, tot i que sempre ens esquitxi a tots", sobre una imatge d’un camp de roses sobrevolat per un avió, que recorda al Falcon, que deixa anar foc groc.

"Però Espanya no és ‘Joc de trons’, és un país modern que no necessita més guerres", acaba la veu en off del vídeo que afegeix que "mereix unitat, i mirar al futur per continuar avançant" perquè "Espanya és un gran país i nosaltres un valor segur".

Amb aquest anunci, el PP vol traslladar "la seva preocupació per la situació a la qual altres partits volen portar Espanya" i mostrar-se com l’única alternativa per "garantir l’estabilitat econòmica, política i social."

I presentar-se com l’"única opció" per mantenir el país unit davant "les opcions separatistes, els que estan ancorats en el passat i els que volen conquerir Espanya pensant que són set regnes enfrontats i dividits", segons el PP. 

Cartell amb els caminants blancs

Notícies relacionades

També el PSOE emula l’emblemàtica sèrie d’HBO. Acompanyat d’un cartell en el qual sobresurt la imatge de Pedro Sánchez sobre un fons hivernal, les joventuts del PSOE demanen el vot per al seu líder davant "els tres caminants blancs" –Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal–, representats amb "pell blanca i ulls com estrelles blaves".

"El 28A s’acosten els tres caminants blancs, ¡treu el teu vot i defensa Ponent!", adverteixen per evitar la "terrible foscor" que va caure sobre Ponent deixant una "Llarga Nit" de penúries.