Puigdemont aclareix que per recolzar Sánchez aquest s'ha de no negar al dret d'autodeterminació

L'expresident també demana el final de la repressió des de Waterloo

Afirma que JxCat representa la unitat de l'independentisme i avala les crítiques de Sànchez a ERC

FTB100  BERLIN  ALEMANIA   12 02 2019 - El expresidente catalan Carles Puigdemont ofrece una rueda de prensa  este martes  en la delegacion de la Generalitat en Berlin  Alemania  con motivo del comienzo del juicio sobre el  proces  en el Tribunal Supremo  EFE  Felipe Trueba

FTB100 BERLIN ALEMANIA 12 02 2019 - El expresidente catalan Carles Puigdemont ofrece una rueda de prensa este martes en la delegacion de la Generalitat en Berlin Alemania con motivo del comienzo del juicio sobre el proces en el Tribunal Supremo EFE Felipe Trueba / FELIPE TRUEBA (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha precisat avui des de Waterloo, al costat de diversos membres de la candidatura electoral de Junts per Catalunya (JxCAt), que les condicions a Pedro Sánchez per a un eventual recolzament a la seva investidura són que no es negui el dret a l’autodeterminació i es posi fi a la “repressió”.

Puigdemont ha afirmat, aclarint la confusió de les últimes hores sobre les línies vermelles de JxCat, que “per respectar el dret a l’autodeterminació és necessari que no el neguin, la condició indispensable per seure en una taula és que no t’ofeguin, si volen dialogar, demanem el reconeixement que som uns actors legítims, democràtics que defensem coses legítimes, no-violentes enquadrades en el marc dels drets humans”.

Notícies relacionades

També ha reclamat posar fi “d’una punyetera vegada” al que ha definit com a “repressió” contra líders polítics i cívics del sobiranisme.

JxCat i la unitat

L’expresident ha avalat les crítiques del cap de llista de JxCat i president de la Crida, Jordi Sànchez, contra ERC, per no haver acceptat una única llista electoral entre les dues forces. Segons Puigdemont, Sánchez té autoritat per formular aquesta crítica. “El que ens enforteix, el que fa escoltar més alta i clara la veu de Catalunya és la unitat política”, ha argumentat.  Dit això, Puigdemont ha afirmat que la llista que ell apadrina, la de JxCat, “representa aquesta diversitat i aquesta unitat; la gent de l’1-O es reconeix quan mira aquesta candidatura”.