Turull, Rull i Sànchez demanen al Suprem poder fer campanya durant les aturades del judici

Els tres encausats sol·liciten al tribunal que els permeti concedir entrevistes als mitjans, gravar espots electorals o fins i tot fer rodes de premsa

rull

rull
zentauroepp47050697 graf1363  madrid  21 02 2019   captura de la se al instituci190327183504

/

1
Es llegeix en minuts

Els exconsellers Jordi Turull Josep Rull i l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez, candidats a les eleccions del 28-A, han demanat al tribunal del procés que els concedeixi permisos per sortir de la presó i anar a actes de campanya, o que si noels permeti fer rodes de premsa i gravar vídeos electorals alSuprem. És una petició que dirigeix el seu advocat, Jordi Pina, a l’alt tribunal en un escrit després que els denegués la llibertat provisional al considerar que els seus drets polítics i de defensa estan garantits encara que siguin a la presó.

Després d’aquesta negativa, el lletrat demana que el tribunal concedeixi permisos als tres acusats, que es troben en presó preventiva, "per poder acudir, degudament custodiats si fos necessari per les Forces de Seguretat de l’Estat, als actes de campanya de les seves candidatures, inclosos aquells debats electorals a què siguin convidats pels mitjans de comunicació".

Tot això a fi que se’ls permeti "intervenir en condicions de màxima igualtat amb els restants candidats en la campanya electoral". Tots tres són caps de cartell per JxCat en diferents circumscripcions: Sànchez per Barcelona, Turull per Lleida i Rull per Tarragona.

En cas de no atendre la seva petició, els tres encausats sol·liciten al tribunal que els permeti concedir entrevistes als mitjans, gravar espots electorals o fins i tot fer rodes de premsa durant la campanya en les aturades del judici o abans de l’inici de les sessions "des de la mateixa seu del Tribunal Suprem".

Notícies relacionades

En el seu escrit, el lletrat argumenta que el dret de participació política és "indissociable" amb la possibilitat d’exposar públicament "les raons" que motiven les candidatures dels seus representats i la "petició del vot al conjunt dels ciutadans".

A més, el lletrat Pina considera la seva petició "conforme amb el principi de proporcionalitat", ja que permet conjugar les finalitats de la presó preventiva amb el legítim exercici dels drets polítics.