CITA AMB LES URNES

La Junta Electoral obliga la UAB a retirar «símbols partidistes»

L'òrgan que cita «el llaç groc i l'estelada», estima així un recurs de l'associació de joves constitucionalistes S'ha Acabat!

zentauroepp47717430 cerdanyola  teatre uab  11 04 2019 elecciones generales   pp190412210923

zentauroepp47717430 cerdanyola teatre uab 11 04 2019 elecciones generales pp190412210923 / Robert Ramos

1
Es llegeix en minuts
Acn

La Junta Electoral Provincial de Barcelona obliga la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a esborrar “en el termini més breu possible” els murals i pintades amb “símbols partidistes”, com “el llaç groc i l’estelada”. L’ordre, adoptada amb un vot particular en contra, respon a un recurs presentat per l’associació de joves constitucionalistes S’ha Acabat! Joves per la Defensa de la Constitució contra l’acord de la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que va acordar no instar la UAB a esborrar les pintades. 

Notícies relacionades

En la seva resolució, la Junta Electoral Provincial de Barcelona admet que, tot i que les pintades les han fet “tercers sense autorització de la UAB”, és la universitat la que ha de preservar el principi de neutralitat i igualtat durant el període electoral.

Entre les pintades denunciades figura una imatge del cap de llista d’ERC per al 28-A, Oriol Junqueras, amb frases com “llibertat presos polítics”, “només la independència ens farà lliures” o paraules com “independència” o “socialisme”. Les pintades que no tenen relació amb els lemes o símbols utilitzats per les candidatures electorals queden fora de l’ordre.