eleccions generals del 28-A

Sánchez obrirà el debat a cinc d'Atresmedia i Iglesias el tancarà

Dempeus, 'fact-cheking' i sense cronòmetre: així seran les dues hores d'aquesta cita conduïda per Vallés i Pastor

GRAF9807. MADRID, 12/04/2019.- Los periodistas Ana Pastor y Vicente Vallés (2d) presentan junto a los directores de Antena 3 Noticias, Santiago González (i), y el director de La Sexta Noticias,César González (d) el debate de Atresmedia de los cinco líderes políticos que concurren a las elecciones. EFE/J.J. Guillén

GRAF9807. MADRID, 12/04/2019.- Los periodistas Ana Pastor y Vicente Vallés (2d) presentan junto a los directores de Antena 3 Noticias, Santiago González (i), y el director de La Sexta Noticias,César González (d) el debate de Atresmedia de los cinco líderes políticos que concurren a las elecciones. EFE/J.J. Guillén / J.J. Guillén (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat del PSOE en l’eleccions generals del 28-A, Pedro Sánchez, obrirà el torn d’intervencions a 'El debate’ electoral d’Atresmedia del pròxim 23 d’abril, que tancarà el líder i candidat d’Unides Podem, Pablo Iglesias.

El debat finalitzarà amb una última intervenció dels cinc candidats, un minut exacte de tancament en el qual cada representant polític s’expressarà davant de la càmera i sense interrupció. Aquest denominat 'minut d’or' l’iniciarà el candidat del PP, seguit del representant de Vox, el PSOE i Ciutadans. 

Al plató se situaran, d’esquerra a dreta en un semicercle, Pablo Casado (PP), Santiago Abascal (Vox), Pablo Iglesias, Pedro Sánchez i Albert Rivera (Ciutadans).

Model anglosaxó

Així mateix, els candidats a la Presidència del Govern no podran utilitzar dispositius electrònics durant les dues hores del debat i un dels seus assessors podrà entrar al plató en les pauses publicitàries.

Segons han detallat els moderadors, el debat electoral s’inspirarà en el model anglosaxó, basat en un document públic que elabora el Parlament britànic de cara a les cites electorals; tindrà dues hores de durada i s’articularà entorn de tres grans blocs temàtics.

Dempeus, 'fact-checking' i en dues hores

El debat tindrà lloc cinc dies abans de les eleccions generals, durarà dues hores, no serà a cop de cronòmetre i els participants estaran dempeus, amb faristols i davant els moderadors.

Notícies relacionades

En roda de premsa, els periodistes Ana Pastor Vicente Vallés, moderadors i codirectors del debat, Santiago González, responsable d’informatius d’Antena 3, i César González Antón, de Notícies de La Sexta, han revelat que el debat s’obrirà amb una pregunta d’actualitat a cada candidat, constarà de tres blocs i d’un equip de verificació en directe.

El debat s’emetrà simultàniament a Antena 3 i La Sexta, així com a través d’Onda Cero, Atresplayer i el canal internacional, que arriba a 22 milions de llars de tot el món.