Ciutadans denuncia davant la JEC un reportatge de TV-3 sobre familiars dels polítics presos

Arrimadas ha qualificat a la televisió pública catalana com "una màquina de manipulació i d'incitació a l'odi"

zentauroepp47715843 la l der de cs  in s arrimadas  durant la seva intervenci  a190411125200

zentauroepp47715843 la l der de cs in s arrimadas durant la seva intervenci a190411125200 / Mar Vila Pruneda

2
Es llegeix en minuts
Europa Press / Barcelona

La líder de Ciutadans Catalunya i candidata per Barcelona a les eleccions generalsInés Arrimadas, ha anunciat aquest divendres que el seu partit ha presentat una denúncia davant la Junta Electoral Central (JEC) per un reportatge que dimarts va emetre TV-3sobre els familiars delspresos independentistes.

En una entrevista de TV-3 recollida per Europa Press, ha criticat aquest reportatge del programa ‘Sense ficció’ perquè el veu un "publireportatge dels candidats independentistes i dels familiars dels candidats" de JxCat i ERC a les eleccions generals.

Arrimadas ha qualificat TV-3 com "una màquina de manipulació i d’incitació a l’odi", i per això ha promès que, si Cs arriba al Govern després de les eleccions, intervindrà la televisió pública catalana.

Aplicar el 155

També ha assegurat que l’aplicació immediata del 155 a Catalunya estarà al programa electoral de Cs que presentaran en els pròxims dies, ja que creu que actualment es donen les condicions per fer-ho.

Considera que això és necessari per "defensar els drets dels catalans que s’estan vulnerant cada dia" i ho ha exemplificat amb l’adoctrinament a l’escola catalana, l’obertura de delegacions de la Generalitat a l’exterior i la utilització dels Mossos d’Esquadra com una policia política.

La candidata del partit taronja ha defensat que "perquè arribi la llibertat i la democràcia a Catalunya, Cs ha de governar Espanya", perquè, segons el seu parer, quan han governat el PP i el PSOE no han defensat prou els catalans no independentistes. "La nostra intenció és no deixar mai més els constitucionalistes abandonats", i ha destacat que això només passarà si governa Cs.

Pactes postelectorals

Sobre els possibles pactes postelectorals, Arrimadas ha insistit que no pactaran ni formaran govern amb el PSOE del president del Govern, Pedro Sánchez: "No podem pactar amb un senyor que ens ha venut al separatisme i s’ha podemitzat en les mesures econòmiques".

Ha argumentat que Sánchez vol mantenir-se a la Moncloa a qualsevol preu, pactant amb qui sigui, i per això el veu un "perill públic" i ha alertat de les conseqüències que pot tenir un Govern amb Podem per a l’economia espanyola.

Per això ha afirmat que Cs vol governar amb el PP perquè creu que aquest és el seu Govern ideal: "Un Govern d’Albert Rivera i el PP pot ser la millor opció per a Espanya".

Al ser preguntada per si obre la possibilitat de pactar amb Vox, no ho ha volgut concretar, tot i que ha dit que espera que "no sigui necessari cap vot més" d’altres partits perquè Cs i el PP formin govern.

Així, ha reivindicat que cada vot de Cs servirà "per fer fora Sánchez, el separatisme i Podem, i perquè hi hagi un Govern liderat per Albert Rivera amb la mà estesa" al PP.

Propostes econòmiques

Notícies relacionades

Arrimadas ha repassat algunes de les propostes econòmiques i socials que porta Cs en el seu programa electoral, com ara mesures per als autònoms, un pacte nacional per l’educació i plantejar la garantia de les pensions a llarg termini fomentant la natalitat i eliminant la "precarietat i la temporalitat" del mercat laboral.

A més, ha rebutjat abaixar el salari mínim interprofessional (SMI) perquè "al mercat de treball se li ha de donar estabilitat i seguretat jurídica", tot i que ha advocat per impulsar mesures per ajudar els empresaris que a causa de la pujada de l’SMI a 900 euros estan tenint dificultats per pagar les nòmines.