CAMÍ DE LES URNES

Grande-Marlaska demana frenar el "discurs de l'odi" del "mascle ibèric que va a cavall"

El ministre de l'Interior, Batet, Iceta i Collboni enarboren les banderes de l'arc de Sant Martí i la socialista contra la LGTBIfòbia

zentauroepp47705777 barcelona    10 04 2019       pol tica      fernando grande 190410204545

zentauroepp47705777 barcelona 10 04 2019 pol tica fernando grande 190410204545 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Roses i banderes de l’arc de Sant Martí unides contral’homofòbia  i la transfòbia. Els socialistes volen ser el dic de contenció per evitar que el despertar ultra lamini els drets LGTBI conquerits en els últims anys.

"Els nostres drets estan novament amenaçats per un model únic de mascle ibèric que va a cavall [amb referència a Santiago Abascal] amb la banda sonora d’‘El novio de la muerte’. Els socialistes som nòvios de la vida. Estimem la vida i la disfrutem", ha clamat Fernando Grande-Marlaska. El titular d’Interior i número u del PSOE per Cadis ha explicat que des del seu departament estan treballant per combatre "el discurs d’odi que està creixent en les xarxes socials en els últims anys". "Des del ministeri encara ens queda molt per fer", ha assenyalat. 

Grande-Marlaska (primer ministre espanyol obertament gai) ha participat en un acte al Centre LGTBI de Barcelona amb Meritxell Batet, cap de llista del PSC, l’alcaldable Jaume Collboni (un dels primers polítics que es va casar a Espanya aprofitant la llei del matrimoni homosexual impulsada pel Govern de José Luis Rodríguez Zapatero) i Miquel Iceta (primer polític espanyol que va sortir públicament de l’armari). "Fa 20 anys vaig dir que era gai i no me n’he penedit mai", ha sentenciat Iceta. Davant de l’augment de les agressions transfòbiques i homòfobes en els últims anys, el líder del PSC ha reclamat "que la policia ens protegeixi dels qui no ens respecten com som". I ha celebrat que s’hagi passat d’unministre de l’Interior (Juan Ignacio Zoido) que cantava "soy el novio de la muerte" a les processons de Setmana Santa a un altre que va a la desfilada de l’Orgull Gai (Grande-Marlaska).

"Hi ha nuvolots –ha advertit Collboni. Aquest mateix centre va rebre el seu baptisme amb un atac procedent dels que fan el discurs de l’odi, de l’exclusió, de l’atac a la diferència: la ultradreta. Està aquí trucant a la porta i això ha servit per mobilitzar consciències. Els avenços estan en risc". L’alcaldable ha reclamat que Espanya, cinquè país del món a reconèixer el matrimoni homosexual, segueixi estant a l’avantguarda de la lluita pels drets dels homosexuals a diferència de països com Brunei. Si visqués en aquest país, va remarcar, la seva situació seria molt diferent: "Al Fernando, el Miquel, la Isabel (Isabel Garcia, coordinadora federal LGTBI del PSOE) i a mi ens condemnarien a mort". 

Missatge al PP i Vox

Notícies relacionades

Els socialistes enarboren la seva proposta d’una llei integral per a la igualtat de tracte i no discriminació per orientació sexual i identitat de gènere, que contrasta amb l’actitud del PP, que no inclou cap mesura per a aquest col·lectiu, que ni esmenta en el seu programa electoral. I que està als antípodes de Vox, ja que Abascal proposa acabar amb "els ajuts al 'lobby LGTBI'" i compara el matrimoni gai amb la "unió de dues germanes vídues", frase que ha recordat Batet en la seva intervenció. 

La ministra i candidata del PSC ha denunciat que totes les dretes han abraçat el discurs de Vox qüestionant consensos essencials. "Els drets LGTBI són un exemple que ho demostra de manera diàfana", ha assenyalat, per afegir que la dreta tricèfala vol "involucionar en tots els drets i llibertats". "No cal ser gai per sentir qualsevol discriminació. Jo m’ho el prenc com una ofensa personal", ha dit la cap de llista del PSC, reclamant involucrar tota la societat: "O creus o no creus en aquesta igualtat".