JUDICI AL PROCÉS

El moc d'un policia a l'advocat de Junqueras

"Permeti'm, senyor lletrat, vostè va estar a l'escola Dolors Monserdà, sap perfectament com es produïen intervencions a les escoles. De fet, vostè va fer mediació"

El lletrat va esquivar les paraules del testimoni davant de la mirada d'estupefacció de l'advocat de l'exconseller d'Interior Joaquim Forn, Xavier Melero

zasca 2 car 1200

zasca 2 car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Andreu van den Eynde, advocat de Oriol Junqueras i Raül Romeva i un dels personatges més mediàtics del judici del procés va estar "intervenint" amb els agents de la Policia Nacional el dia 1 d’octubre en l’escola Dolors Monserdà a Vallvidrera (Barcelona) durant la celebració del referèndum.

Ho ha revelat un dels agents del cos que va declarar aquest dimarts com a testimoni al Tribunal Suprem, després que Van den Eynde insistís a preguntar-li el protocol que van seguir durant les tasques "d’intimació" o mediació per convèncer els concentrats que marxessin dels centres de votació. "Permeti’m, senyor lletrat, vostè va estar a l’escola Dolors Monserdà, sap perfectament com es produïen intervencions a les escoles; de fet, vostè va fer mediació", li va etzibar l’agent.

Notícies relacionades

"El responsable del col·legi vindrà i ho explicarà. De fet, és ell el que em va dir que li va fer a vostè l’entrega de la interlocutòria", va continuar el testimoni, que va procedir a explicar com es van dur a terme els processos de mediació entre els cossos de seguretat i els votants: "S’entregava la interlocutòria a qualsevol persona que s’identifiqués com a mediador i després aquesta interlocutòria se l’emportava el responsable a l’interior de l’escola per fer saber a les persones que haguessin constituït les taules que hi havia una interlocutòria que declarava que aquest fet era il·lícit".

Davant de les mirades d’estupefacció del seu company Xavier Melero, advocat de l’exconseller d’Interior Joaquim Forn, Van den Eynde va esquivar les paraules de l’agent al·legant la tasca que ell va dur a terme al Dolors Monserdà no era objecte de l’interrogatori i va insistir a preguntar-li si existia un document o protocol escrit que concretés el procediment de les tasques de mediació, a la qual cosa l’agent de la Policia Nacional va respondre negativament.