PODEM

Iglesias proposa una unitat policial 'anticlaveguera'

Dependria només de jutges i fiscals i no del Ministeri de l'Interior

Els seus membres estarien "blindats" davant de represàlies del poder polític

undefined45853495 pablo iglesias ricard cugat190322174300

undefined45853495 pablo iglesias ricard cugat190322174300

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El secretari general de PodemPablo Iglesias, pretén acabar amb les clavegueres de l’Estat. Per a això proposa crear una Unitat Integral contra la Corrupció Institucional (UCCI) que "no depengui del Ministeri de l’Interior", sinó delsjutges i fiscals encarregats de les investigacions judicials. Aquest cos estarà compost pels "millors quadros" de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les policies autonòmiques. 

A més, des de la formació morada assenyalen que els seus membres haurien d’estar “blindatsdavant de qualsevol tipus de represàlia, càstig o premi per part delpoder polític”. A més, estaran coordinats per agents dels diferents cossos policials triats pelConsell General del Poder Judicial (CGPJ) mitjançant "concurs de mèrits i capacitats". 

En un míting a Saragossa, el líder de Podem va explicar, aquest dimarts, que aquesta "unitat d’elit, especial i integral contra la corrupció institucional" troba suport en la Constitució. Com és habitual des de la seva tornada a la política activa, Iglesias, amb la Carta Magna a la mà, ha llegit l’article 126: “La policia judicial depèn dels jutges, dels tribunals i delministeri fiscalen les seves funcions d’esbrinament del delicte i descobriment del delinqüent”. Un precepte que, assegura, no s’hadesenvolupat

Aquesta mesura per combatre a les clavegueres de l’Estat arriba després de conèixer-se que el 2016 la formació morada va ser víctima d’una suposada trama policial que es va traduir en la creació d’informacions falses per evitar qualsevol possible pacte de Govern amb el líder del PSOEPedro Sánchez. Ara, davant la proximitat de les eleccions generals, Iglesias assegura que pretén “limitar el poder del Govern” per evitar que es produeixin accions d’aquest tipus, que danyen la democràcia. 

Reformar el model policial

Notícies relacionades

Iglesias va estar acompanyat pel candidatd’Unides Podem al Congrés per Cadis, Juan Antonio Delgado. L’actual diputat, que va formar part de la Guàrdia Civil durant 23 anys, va reconèixer haver rebut "moltes trucades" de policies indignats després de conèixer l’existència de la trama policial que li demanaven "posar-se a treballar" per resoldre el descrèdit de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat

"Hem de dur a terme mesures urgents per canviar un model policial", va sentenciar. És una necessitat, defensa, a causa que l’actual legislació té més de 35 anys. "Cal adaptar-la al segle XXI, amb una policia moderna, democràtica i al servei de tots els ciutadans".