ELECCIONS GENERALS 28-A

Ciutadans assegura que no recolzarà Sánchez ni amb una repetició electoral com a horitzó

"En cap cas els recolzarem. Ni d'una manera ni d'una altra", afirma Villegas

zentauroepp47686426 ciudadanos190409131049

zentauroepp47686426 ciudadanos190409131049 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas, ha assegurat aquest dimarts que els taronges no recolzaran el president del Govern, Pedro Sánchez, perquè continuï a la Moncloa ni davant d’un escenari de repetició electoral. Preguntat a RNE sobre si mantindria el veto fins i tot davant d’un escenari de repetició electoral, Villegas ha insistit que sí. "En cap cas recolzarem Pedro Sánchez. Ni d’una manera ni d’una altra un vot de Ciutadans servirà perquè Sánchez sigui president del Govern", ha afirmat, insistint que això no canviarà "sigui quin sigui el dibuix i l’aritmètica parlamentària".

Villegas ha recalcat que Ciutadans allarga la mà a Pablo Casado per formar un govern de coalició alternatiu al PSOE. "Creiem que és el pacte normal, tenir un govern alternatiu de Rivera avalat pel PP", ha assegurat.

Alhora, ha indicat que amb Vox "no s’ha de negociar res" i és la formació de Santiago Abascal la que ha de decidir a qui dona el govern si els seus vots són determinants. Ha qualificat Vox de "partit populista" i ha rebutjat que una formació política així marqui els eixos d’un govern.

En aquest sentit, ha posat com a exemple l’experiència d’Andalusia, en què, segons el seu parer, el govern de coalició entre el PP i Ciutadans no té "cap compromís" amb Vox.

Sense elevar el to

Sobre les declaracions d’ahir de Pablo Casado que Sánchez vol pactar amb els que tenen "les mans tacades de sang" al buscar una aliança amb independentistes catalans i bascos, Villegas ha recalcat que no fa falta elevar el to per atacar Sánchez, perquè ell mateix es desacredita.

Notícies relacionades

"És tan urgent treure Pedro Sánchez de la Moncloa que tampoc fa falta exagerar gaire ni els adjectius i ni les imatges", ha argumentat el secretari general de Ciutadans.

Segons Villegas, toca denunciar els pactes i les cessions de Sánchez amb l’independentisme des que va arribar a l’Executiu, una cosa que considera "tan greu" que no requereix elevar el to.