Avantsala de l'inici de la campanya

El CIS publica aquest dimarts la seva macroenquesta electoral de cara al 28-A

En el sondeig del febrer el PSOE era el partit més votat, i superava la suma del PP i Ciutadans

GRA138. MADRID, 25/05/2017.- Los socialistas Adriana Lastra, Manuel Escudero (i) y José Félix Tezanos, durante un encuentro con los medios para presentar las enmiendas al documento marco del 39 congreso federal del PSOE, hoy en la sede del partido. EFE/Luca Piergiovanni

GRA138. MADRID, 25/05/2017.- Los socialistas Adriana Lastra, Manuel Escudero (i) y José Félix Tezanos, durante un encuentro con los medios para presentar las enmiendas al documento marco del 39 congreso federal del PSOE, hoy en la sede del partido. EFE/Luca Piergiovanni / Luca Piergiovanni (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

 El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) publicarà aquest dimarts, avantsala de l’inici de la campanya, el seu macrobaròmetre preelectoral de cara als comicis generals del pròxim 28 d’abril.

A l’últim baròmetre del CIS, fet públic a finals del mes de febrer, el PSOE disparava el seu avantatge i era el partit més votat amb un 33,3% dels recolzaments i superant a la suma del PP i Ciutadans, que es quedaven amb un 16,7 i un 15,3% respectivament.

L’enquesta situava en quarta posició, per darrere del PSOE, el PP i Cs, Unides Podem i les seves confluències, que obtenien el 14,5% dels recolzaments, nou dècimes menys que en el baròmetre de gener.

Notícies relacionades

L’enquesta continuava situant Vox com a cinquena força política amb el 5,9% dels sufragis –sis dècimes menys que al gener–, i per davant d’ERC, que es quedava amb el 3,3% –una dècima més.

Una altra pujada important era la del PACMA, que ja en setè lloc passaria de l’1,7 al 2,5% dels recolzaments, i superaria formacions com Bildu –amb l’1%– o el PNB, al qual el CIS dona el 0,9% dels sufragis (quatre dècimes menys que al gener).