PACTES POSTELECTORALS

Montero defensa la possibilitat d'"explorar" un govern de coalició amb Podem

La ministra d'Hisenda accepta estudiar aquesta fórmula si fos l'única opció per investir Sánchez després del 28-A

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157

undefined44291616 ministra montero consejo de ministros180713170157 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
EFE

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, s’ha mostrat partidària d’"explorar" un govern de coalició amb Podem, si aquesta fos l’única opció per a la investidura de Pedro Sánchez després de les eleccions del 28-A.

"Bé, és una de les possibilitats. Jo diria que si amb Podem se suma per poder conformar una majoria suficient, evidentment és una possibilitat que el govern exploraria, igual que n’exploraria d’altres", ha assenyalat Montero, en una entrevista amb Efe, sobre la pretensió de Pablo Iglesias de governar en coalició amb el PSOE.

Notícies relacionades

La ministra ha explicat que "a priori" els socialistes no tenen "cap preferència" per arribar a acords postelectorals i que la seva posició és la de pactar amb aquella força política que ofereixi un "respecte" més gran al programa de govern de Sánchez.

"Hauríem de veure quines són les possibilitats que millor defensen el programa. Jo diria que per a nosaltres el principal, i seria la meva posició arribats a aquell moment, és veure amb quins acords es pot desenvolupar en gran manera la gran part del programa socialista".