Castella-la Manxa

Un alcalde del PP, condemnat per haver dit "puta barata podemita" a una política del PSOE

José Luis Valladolid haurà d'indemnitzar amb 8.000 euros la vicepresidenta de la Comunitat, Cristina Maestre

jos-luis-valladolid-alcalde-pp

jos-luis-valladolid-alcalde-pp

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Un jutjat de Daimiel (Ciudad Real) ha condemnat l’alcalde de Villares del Saz (Conca), José Luis Valladolid (PP), a indemnitzar amb 8.000 euros la vice secretària general del PSOE castellanomanxec, Cristina Maestre, per qualificar-la de "puta barata podemita" a les xarxes socials.

La sentència, que pot ser recorreguda davant de l’Audiència Provincial de Ciudad Real, estima íntegrament la demanda interposada per Maestre i, a més de determinar que l’ha d’indemnitzar amb 8.000 euros per haver atemptat contra el seu honor, la intimitat personal i familiar i la mateixa imatge, també condemna l’acusat que costegi la publicació de la fallada com un anunci en dos diaris de tirada nacional.

Els fets en qüestió van ocórrer el 18 de juliol del 2015, quan Valladolid va comentar al mur de Facebook d’un mitjà de comunicació digital la notícia titulada ‘El PSOE demana al PP que deixi treballar al Govern després de quatre anys de destrucció massiva amb Cospedal’, que incloïa declaracions de Maestre, que també és portaveu del PSOE a la regió.

Com a comentari a aquesta notícia, Valladolid va escriure: "Què diu aquesta puta barata podemita hipòcrita. El que passa és que portàveu quatre anys sense robar i sense col·locar ningú a dit".

En la sentència, es considera que no es pot qüestionar que Valladolid va ser l’autor del comentari i afegeix que es tracta d’una "ofensa notòriament innecessària per al fi perseguit", amb un llenguatge que, segons la resolució, no es pot justificar en la polèmica política ni en el seu desacord amb la informació publicada.

Notícies relacionades

Tampoc es pot estimar que el demandat té escassa formació i, al contrari, assenyala que no és "un particular anònim", sinó l’alcalde d’un poble.

De la mateixa manera, rebutja que es pugui considerar que l’expressió no anava referida a ningú en concret, ja que apunta que s’utilitza la frase "porteu quatre anys sense robar" i que, a més, el demandat va demanar disculpes públicament i fins i tot es va iniciar un expedient disciplinari en contra de Valladolid per part del Comitè de Drets i Garanties del PP.