número cinc

Rivera fitxa Bauzá per a la llista de Ciutadans al Parlament Europeu

El líder de Ciutadans anuncia un pla per crear empreses en 24 hores i sense papers

zentauroepp47515059 graf557  a coru a  26 03 2019   el presidente de ciudadanos 190326202137

zentauroepp47515059 graf557 a coru a 26 03 2019 el presidente de ciudadanos 190326202137 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat el fitxatge de l’exdirigent del PP José Ramón Bauzá per a la llista al Parlament Europeu que presentarà el seu partit per als comicis del 26 de maig, igual com l’exsocialista Soraya Rodríguez. En un esmorzar informatiu d’Europa Press, Rivera ha fet aquest anunci i ha demanat que es tracti amb normalitat aquests passos d’un partit a l’altre. Tot i que no ha precisat el lloc, ha assegurat que l’expresident del Govern balear i exsenador del PP serà "en llocs de sortida".

Això suposa que la llista a l’Eurocambra de Ciutadans tindrà Garicano com a número u, al qual seguiran Maite Pagazaurtundua, Soraya Rodríguez, Javier Nart i Bauzá.

Rivera ha explicat que la candidatura europea del seu partit serà un "equipàs". També ha indicat que Bauzá i Rodríguez tenen en comú la seva posició clara contra el nacionalisme, la qual cosa els ha creat problemes dins dels seus partits.

El líder de Ciutadans ha criticat que hi hagi qui defineixi aquests fitxatges del seu partit com a "transfuguisme", quan això és un "delicte". Ha defensat que és part de la llibertat dels espanyols poder canviar de força política, perquè ser part d’una o una altra organització és una elecció personal.

Ha afirmat que el transvasament de polítics d’uns partits als altres s’explica perquè a Espanya s’està produint un "canvi del mapa polític" similar al de la Transició, en el qual s’està recuperant un "gran centre polític" que ocupa Ciutadans. Referent a això, s’ha referit que en els anys posteriors a la recuperació de la democràcia a Espanya es van produir canvis similars, com els integrants d’UCD que se’n van anar al PP i PSOE.

Soraya Rodríguez com a independent

En el cas de Soraya Rodríguez, Rivera ha defensat que s’incorpori a la candidatura europea de Ciutadans com a independent perquè està "fins al capdamunt" que el president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez, "pacti amb els separatistes".

A la seva manera de veure, l’exdiputada socialista ha mantingut "el mateix discurs" en els últims deu anys, com va explicar aquest dimarts al rebutjar la "nació de nacions" o els referèndums d’autodeterminació.

Ara Sánchez "ha canviat" el discurs del PSOE i Rodríguez considera que hi ha "un altre projecte que defensa millor" les seves idees, ha indicat Rivera, i ha afegit que si ell tingués com a company de partit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "dient barbaritats", també "en sortiria corrent".

Impuls empresarial

Notícies relacionades

Rivera ha anunciat la posada en marxa si arriba a governar d’un pla per poder crear empreses en 24 hores, per via telemàtica i sense necessitat de presentar cap paper, per facilitar la creació de societats i d’ocupació.

En un esmorzar informatiu d’Europa Press, Rivera ha advertit contra les traves administratives a les empreses i ha apostat per un programa, que ha anomenat 'Paper 0', que permeti muntar una empresa des d’un telèfon mòbil o una tauleta i en què una fotografia enviada per via digital "valgui com a document".