ACORD

El Parlament crearà una comissió d'estudi sobre abusos sexuals a menors

Ciutadans, JxCat, ERC, el PSC i el PP registren una proposta conjunta per crear-la

zentauroepp47243270 pla general de l hemicicle del parlament durant un ple  imat190402144809

zentauroepp47243270 pla general de l hemicicle del parlament durant un ple imat190402144809 / Guillem Roset

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Parlament crearà una comissió d’estudi sobre abusos sexuals a menors després que Ciutadans, JxCat, ERC, el PSC-Units i el PP hagin registrat de manera conjunta una proposta a la Cambra per crear-la.

Ho ha anunciat en roda de premsa aquest dimarts el diputat del PSC Raúl Moreno, que ha reivindicat que la creació d’aquesta comissió compta amb el recolzament de 123 dels 135 diputats de la Cambra, ja que els únics que no han firmat el registre de la proposta són els comuns i la CUP, tot i que confia que acabin recolzant-la.

Moreno ha explicat que la comissió pretén analitzar els protocols existents sobre casos d’abusos sexuals i estudiar com s’aborden des dels departaments de la Generalitat aquests casos en l’àmbit educatiu, de lleure, religiós i esportiu.

"Volem conèixer fins a quin punt els professionals d’aquests sectors coneixen els protocols per situacions d’abús. Hi ha un cert desconeixement per part de professionals, que no apliquen els protocols", ha afegit.

Desacord amb els comuns

L’acord entre aquestes formacions arriba després que els comuns critiquessin la setmana passada que els grups no volien donar suport a la creació d’una comissió d’investigació sobre els "casos de violència sexuals contra nens i joves en l’espai educatiu religiós".

"L’únic que hem rebut per part dels grups han sigut demores i ‘nos’", va recriminar la diputada de Catalunya en Comú Podem Marta Ribas en roda de premsa.

Davant d’aquest rebuig, els comuns porten al ple d’aquesta setmana una moció que demana crear una comissió d’investigació sobre casos d’abusos sexuals en l’àmbit educatiu religiós, per la qual cosa els grups s’hauran de posicionar.

Notícies relacionades

Moreno ha afirmat que veuen "més oportú" crear una comissió d’estudi en lloc d’una d’investigació com demanen els comuns perquè, segons ell, es correspon més als objectius que busquen.

"No volem investigar casos concrets, sinó com funciona el nostre sistema de protecció davant de casos d’abusos sexuals", ha argumentat.