el partit ultradretà investiga

Un neonazi membre de Vox Toledo, condemnat a presó per agredir un professor

Vega Peinado, activista d'Acción Radical i anomenat 'El Toro', va deixar seqüeles per tota la vida a la seva víctima

undefined45732007 graf424  bilbao  03 11 2018   el presidente de vox  santiago190321193552

undefined45732007 graf424 bilbao 03 11 2018 el presidente de vox santiago190321193552 / Miguel Tona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El militant de Vox Toledo José Ignacio Vega Peinado, antic membre del grup neonazi Acción Radical, va ser condemnat a quatre anys de presó per agredir un professor de Sociologia de la Universitat de València, segons ha revelat ‘lamarea.com’.

La formació ultradretana ha obert una investigació interna sobre el cas.

Fugida i extradició

Fa 24 anys, Vega Peinado, alies ‘El Toro’, va ser condemnat a quatre anys de presó per una “brutal” agressió a València a un professor universitari el 1992. La víctima va quedar amb una coixesa per tota la vida a conseqüència de l’atac ultra. 

Notícies relacionades

Després de la condemna Vega Peinado va fugir del país i va ser detingut a Londres i extradit a Espanya, després que el seu nom sortís a la llum en un altre judici per associació il·lícita vinculat a la revista ‘Cirrosis’. Aquest mitjà vinculat a Acció Radical va publicar una “llista negra” de persones d’esquerres, homosexuals i anarquistes, com possibles “objectius” del grup. El Jutjat Penal número 8 de València va decretar una pena de dos mesos d’arrest i la dissolució d’Acció Radical i Unicornio, inscrita en el registre com a tapadora de la primera. 

La formació de Santiago Abascal ha explicat que Vega Peinado és un “militant de base” que no té “cap càrrec” dins de l’estructura del partit.