ELECCIONS GENERALS

Matamala, l'empresari amic de Puigdemont, candidat de JxCat al Senat per Girona

L'amic de Puigdemont, principal sorpresa de les llistes de la formació

El PDECat aconsegueix situar el seu vicepresident Genís Boadella de número cinc al Congrés

EPA4062. BERLÍN (ALEMANIA), 17/05/2018.- El expresidente de la Generalitat catalana Carles Puigdemont (C) y el empresario Josep Maria Matamala (izq) a su salida tras dar una rueda de prensa posterior a la reunión mantenida con seis eurodiputados de la Plataforma EU-Catalonia Dialogue en Berlín (Alemania) hoy, 17 de mayo de 2018. EFE/ Felipe Trueba

EPA4062. BERLÍN (ALEMANIA), 17/05/2018.- El expresidente de la Generalitat catalana Carles Puigdemont (C) y el empresario Josep Maria Matamala (izq) a su salida tras dar una rueda de prensa posterior a la reunión mantenida con seis eurodiputados de la Plataforma EU-Catalonia Dialogue en Berlín (Alemania) hoy, 17 de mayo de 2018. EFE/ Felipe Trueba / FELIPE TRUEBA (EPA)

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

L’empresari Josep Maria Matamala, més conegut com a Jami, serà el candidat de Junts per Catalunya al Senat per la demarcació de Girona en les eleccions del 28 d’abril. Es tracta de la principal sorpresa que es va conèixer aquest dimecres, durant el tancament de les llistes de la formació que afavoreix Carles Puigdemont.

Notícies relacionades

El nom de Matamala, principal amic i confident de l’expresident, es va fer conegut per ser el principal recolzament de Puigdemont a Bèlgica. De fet, era una de les quatre persones que l’acompanyaven quan va ser detingut a Alemanya, ara fa un any. S’unirà a les llistes de la província de Girona a un altre amic de Puigdemont, l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, que serà el cap de llista al Congrés.

La victòria del sector puigdemontista és gairebé total en les candidatures, amb els principals llocs a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona copats pels fidels de l’expresident. No obstant, el PDECat ha aconseguit el seu objectiu de nomenar com a número cinc en la llista de Barcelona per al Congrés un dels seus dirigents amb més projecció. Es tracta de Genís Boadella, vicepresident de la formació a la capital catalana.