LA MARCA "NO ESTÀ CREMADA"

Errejón reclama a Podem més esforços per abandonar "el sectarisme" i "obrir-se més"

El candidat de Más Madrid pensa que "calia una miqueta de renovació"

Echenique defensa que la formació morada bat "records de pluralitat i participació»

zentauroepp37242391 left wing party podemos  spokesman inigo errejon gestures du180626163945

zentauroepp37242391 left wing party podemos spokesman inigo errejon gestures du180626163945 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat de Más Madrid a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, ha afirmat aquest dilluns que a Podem li cal fer "més esforços en general per abandonar el sectarisme" i "obrir-se més", una cosa que ell ha fet a Madrid amb la seva llista. Els retrets cap al partit que va ajudar a fundar han sigut rebuts amb certa ironia per la cúpula morada que, considera, baten "records de pluralitat i participació". 

En una entrevista a la cadena SER, en la qual ha reconegut que feia temps que no disfrutava tant fent política, ja "que no estava tan fresc", el presidenciable madrileny ha remarcat que no creu que la marca Podem estigui cremada però creu que fa falta que s’obri més i abandoni el sectarisme. Un altre dels seus laments és que els de Pablo Iglesias no hagin explicat millor que té un projecte per a tot Espanya, una cosa que creu que és "imprescindible".

En una crítica velada als morats, Errejón ha assenyalat que "els partits tenen una temptació a l’endogàmia, al tancament, a tornar-se impermeables al que els envolta". En aquest sentit, el company de partit de l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha mostrat la seva alegria per haver "pogut fer a Madrid un tipus de llistes" que li hagués "encantat fer estant a Podem però que no es va poder".  

Des de la seu de Podem, el secretari d’Organització, Pablo Echenique, ha sentenciat que el seu partit és "la força política més oberta a la ciutadania i més plural que hi ha a sobre de la taula". Com a argument, ha apel·lat als processos de primàries que realitza Podem des del seu naixement el 2014 i a la contínua recerca de perfils ciutadans per incorporar als seus equips. 

Carmena, una referència

Notícies relacionades

Quant a la renovació de la que parla, l’exparlamentari ha explicat que mai ha ocultat que la manera de fer política de Carmena era una referència per a ell, tot i que ha admès que mai va pensar que hauria d'escollir. "Per a mi és una referència de primer ordre. Un exemple és que hi ha molts veïns de Madrid que no van votar per Carmena i avui reconeixen que la ciutat és més oberta, és més moderna, i aposta per ser més igualitària. Aquesta capacitat d’integrar gent que mirava amb prejudicis. Per a mi, és un full de ruta, una brúixola que s’ha d’aplicar a la Comunitat de Madrid".

Per a l’exdiputat de Podem, "l’única manera de transformar les coses és tenint la capacitat de teixir" i ha criticat que es pressuposi que ser d’esquerres és "estar enfadat".