CAMÍ DE LES URNES

Pisarello es perfila com el candidat dels comuns a les generals

El tinent d'alcalde barceloní havia sigut elegit per Barcelona en Comú per anar a les europees

jcarbo44291681 pisarello181005130839

jcarbo44291681 pisarello181005130839 / Aina Marti

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual

Gerardo Pisarello es postula com el candidat dels comuns a les generals. Mà dreta de l’alcaldessa, Ada Colau, havia decidit al desembre deixar l’ajuntament al finalitzar aquest mandat i canviar Barcelona pel Parlament europeu. Però l’avavançament de les eleccions generals ha canviat l’escenari i ara es perfila com el cap de llistad’En Comú Podem  el 28-A.

La disposició del tinent d’alcalde barceloní, avançada per 'Nació Digital' i que ha pogut confirmar aquest diari, suposaria un canvi de rumb en la trajectòria política de Pisarello, tot i que des d’En Comú Podem adverteixen que no hi ha res tancat i que, en el dia d’avui, continua sent el candidat de Barcelona en Comú per a les europees. Recorden que, en qualsevol cas, hi haurà un procés de primàries el guanyador del qual afrontaria el difícil repte de revalidar la doble victòria que va capitanejar Xavier Domènech el 2015 i el 2016.

Notícies relacionades

"La convocatòria anticipada d’eleccions generals obliga a replantejar el plantejament que s’havia fet fins ara", reflexionen fonts dels comuns, que deixen clar que "la decisió la prendran els òrgans executius pertinents". Aquesta mateixa tarda les cúpules de Barcelona en Comú, Podem, EUiA i ICV es reuniran per començar a treballar en la candidatura. "Pisarello és un actiu fonamental dels comuns i està a disposició del que decideixin els òrgans per impulsar el municipalisme i el projecte de canvi que defensem on considerin que és més útil", assenyalen fonts dels comuns. "És l’opció amb més possibilitats", apunten altres veus de l’espai.

No és l’únic tinent d’alcalde que havia sonat com a relleu de Domènech al capdavant de la llista de les generals. El nom de Jaume Asens havia anat circulant en les últimes setmanes, quan s’esperava que aquests comicis fossin després de les municipals. Però l’avanç electoral ha arribat quatre dies després que es conegués la llista de Colau per a la reelecció, en la qual Asens anirà en el número quatre. Retenir Barcelona és la gran prioritat per al futur de la confluència d’esquerres, per la qual cosa resultaria més senzill buscar un altre candidat de Barcelona en Comú per a les europees que desmuntar la llista municipal.