El PDECat farà primàries per escollir el seu candidat en les generals

Bonvehí, partidari de la fórmula JxCat, però obert a un debat intern

Admet un debat intern sobre la precipitació dels comicis estatals

bonvehi

bonvehi

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

El president del PDECatDavid Bonvehí, ha confirmat la intenció del partit de celebrar eleccions primàries per escollir el cap de llista de cara a les eleccions generals, i s’ha mostrat partidari d’una fórmula electoral com la de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament. "Hi haurà processos de primàries i interns totalment democràtics. Però som un partit conscient de la situació del país i que hem d’escoltar una altra gent que ha fet el camí amb nosaltres aquest últim any, els escoltarem a tots abans de decidir el millor moment d’iniciar aquests processos", ha apuntat, en roda de premsa el dirigent del partit postconvergent. Ha afegit que es podran presentar candidats independents, a aquestes primàries.

Després de la reunió de l’executiva del partit, Bonvehí ha defensat la fórmula de JxCat de cara a les eleccions europees i municipals. "Soc partidari que en les municipals hi anem com a Junts per Catalunya. La direcció del PDECat és partidària de presentar-nos a les estatals i europees amb un nom el màxim de semblant al de les municipals. JxCat ho veuríem bé", ha afirmat. Sobre la presència d’algun dels presos en les llistes, ha dit que el seu paper serà "el que ells vulguin".

Pel que fa a les diferents candidatures, Bonvehí ha afirmat que en el cas de Barcelona "està ben encaminat" i que no es pot esperar més d’una setmana per proposar les ofertes electorals del partit. I no ha descartat la hipòtesi d’una candidatura unitària amb ERC o una unitat estratègica posterior als comicis.

Debat intern

Notícies relacionades

Preguntat sobre si hi ha hagut autocrítica interna sobre l’avenç electoral espanyol després de la decisió del PDECat de no tramitar els comptes de l’Estat, Bonvehí ha eludit donar detalls del contingut dels debats interns. "Aquestes generals no eren al calendari. Hi ha opinió de tota índole, les reunions són secretes, no diré les opinions dels seus membres, [les eleccions] impacten sobre les municipals i europees i s’han fet les oportunes reflexions”, ha apuntat.

Sobre la falta de pressupostos catalans, Bonvehí ha afirmat que el seu partit és partidari que el Govern presenti els comptes. "Aquest Govern té la necessitat i el deure de fer uns pressupostos, tornem a insistir a tots els consellers i al Govern en general perquè facin una proposta de pressupostos", ha afirmat.

Temes:

Catalunya