Judici del procés: les primeres imatges dels polítics presos

Els 12 acusats estan asseguts junts al mig de la sala del Suprem, al davant del tribunal

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Les primeres imatges dels 12 polítics i líders independentistes asseguts al banc dels acusats per rebel·lió, sedició, malversació i desobediència pelreferèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la declaració unilaterald’independència de Catalunya del 27 d’octubre del mateix any s’han pogut veure a l’inicidel judici al Tribunal Supremjudici  Tribunal Suprem, al voltant de les 10.20 hores. 

[Segueixi el judici del procés en directe]

Pla general de la sala del Suprem, a l’inici del judici del procés / remilio naranjo (ap)

Tots ells es troben asseguts al mig de la sala, a la part central, just davant dels set membres del tribunal que presideix el magistrat Manuel Marchena, i no al costat ni darrere dels seus advocats. En el cas dels presos homes, aquesta és la primera imatge pública en molts mesos després de la fotografia que es van fer els empresonats a Lledoners. A les dones preses és la primera vegada que se les veu després del seu empresonament.

Oriol Junqueras i el seu advocat, Andreu van den Eynde / emilio naranjo (pool/afp)

Notícies relacionades

Els homes vesteixen amb americana i llueixen el pin de consellers de la Generalitat. Dins de la sala hi ha dos familiars de cada acusat, que han saludat a l’entrar a la sala. Tots els familiars llueixen llaços grocs, símbol que també porta Jordi Sànchez.

Els nou polítics a la presó provisional, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, han sortit de les presons de Soto del Real i Alcalá-Meco cap a les 7.30 hores i han arribat a la zona del Suprem poc després de les 8.00, les dones en un furgó i els homes en un altre. Els altres tres, Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila, han arribat a peu al Suprem.