Carmena rectifica sobre l'ex-JEMAD Julio Rodríguez: "És una persona excel·lent"

L'alcaldessa de Madrid assegura que l'admira i que té una gran personalitat

A Podem i IU els demana que presentin persones més eficaces que lleials

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha rectificat la seva opinió sobre l’ex-JEMAD Julio Rodríguez. Fa dues setmanes en una entrevista a Onda Cero, la regidora madrilenya descartava comptar amb Rodríguez en la seva candidatura per revalidar l’ajuntament. Aquesta afirmació suposava rebutjar el candidat de Podem i semblava posar punt final a qualsevol negociació amb els morats. No obstant, aquest dilluns s’ha mostrat penedida. En una entrevista a la cadena SER ha intentant restar gravetat a les seves afirmacions i ha lloat Rodríguez: "Em sembla una persona excel·lent". 

Carmena ha reconegut que es podria haver equivocat en aquella entrevista, en què no "va precisar prou". L’exjutge ha pretès rebaixar el soroll que durant les últimes setmanes envolta la seva relació amb els de Pablo Iglesias. Amb les negociacions encara obertes per decidir quina serà la forma elegida per acudir a les eleccions locals i autonòmiques, Carmena ha intentat aplanar el camí cap al diàleg assegurant que l’ex-JEMAD és una persona a qui admira i que valora “enormement”. 

Validesa abans que lleialtat

Notícies relacionades

No obstant, Carmena ha mantingut les seves principals reivindicacions davant de Podem i Esquerra Unida. "Moltes vegades sembla que es busquen [candidats] més lleials que eficaços", ha sentenciat l’exjutge. Una clara al·lusió a la polèmica sorgida fa uns mesos quan els morats van provar d’imposar una sèrie de noms a l’alcaldessa, relegant els més propers a Carmena a les últimes posicions. Segons ella, aquesta crítica es deu que en la política municipal els membres de govern han de ser elegits d’entre els regidors electes. Per això, demana que es busqui gent vàlida i no aquells que siguin més lleials al partit. 

Malgrat el distanciament que s’està produint durant aquestes setmanes entre Carmena i Podem i IU, la regidora ha confiat que "si tot va bé" a Más Madrid hi hagi membres que representin les dues formacions. Tot i així, ha incidit en què la necessitat que sigui gent que no hi sigui "perquè són de partits, sinó perquè són els perfils que necessita".