JUDICI DEL PROCÉS

El Parlament suspèn la seva activitat davant l'inici del judici

En l'agenda del Parlament hi havia prevista la celebració d'una reunió de l'Intergrup per a la Pau i la Llibertat al Sàhara i la Comissió de la Infància, i les dues reunions han sigut ajornades

46670557 60

46670557 60

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Parlament ha suspès les activitats que estaven previstes per a aquest dimarts, dia que començarà el judici sobre el procés sobiranista en el Tribunal Suprem.

En l’agenda del Parlament hi havia prevista la celebració d’una reunió de l’Intergrup per a la Pau i la Llibertat al Sàhara i la Comissió de la Infància, i les dues reunions han sigut ajornades.

A més, la Mesa i la Junta de Portaveus, que habitualment se celebren els dimarts, s’han reunit aquest dilluns per l’inici del judici, perquè el president del Parlament, Roger Torrent, es desplaçarà a Madrid, tot i que no podrà ser present dins de la sala del Suprem.

Crítiques de Cs

Davant aquesta situació, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha acusat l’independentisme a través d’un tuit recollit per Europa Press de "tornar a tancar el Parlament".

"El separatisme torna a tancar el Parlament. Els problemes de tots els catalans no interessen a Torra ni al seu Govern. Munten taules i xiringuitos paral·lels que buiden de contingut la cambra de tots i Sánchez els segueix el joc. Ja n’hi ha prou. #EleccionsJa", ha afirmat.

Suspèn el ple

El ple del Parlament previst per a dimecres i dijous de la setmana que ve, 20 i 21 de febrer, no se celebrarà fins a la setmana posterior per la vaga convocada per Intersindical-CSC arran del judici al referèndum de l’1 d’octubre del 2017.

Notícies relacionades

Així ho ha decidit la majoria de JxCat, ERC, la CUP i els comuns en la Junta de Portaveus d’aquest dilluns, cosa que modifica el calendari de plens pactat a finals del 2018, segons han informat fonts parlamentàries.

Intersindical-CSC va convocar per a la setmana passada una vaga amb la previsió que el judici a l’1-O comencés llavors, però al canviar la data el Tribunal Suprem va decidir situar-la per al dijous 21.