ACTE a València

Sánchez critica que l'oposició utilitza el dolor del poble veneçolà per atacar el Govern

El president assegura que «entre que el PP es funda i es refunda s'està fonent amb l'extrema dreta»

Augura que el PSOE guanyarà les eleccions europees, autonòmiques i municipals

fcasals46729452 valencia 27 1 2019 pol tica  psoe  pedro s nchez   el presid190127134937

fcasals46729452 valencia 27 1 2019 pol tica psoe pedro s nchez el presid190127134937 / Miguel Lorenzo

3
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

Pedro Sánchez, president del Govern i secretari general del PSOE, ha acusat aquest diumengel’oposició de no tenir escrúpols i sí “molta testosterona” per utilitzar el dolor del poble veneçolà per atacarl’Executiu, ha afirmat que el PP es troba cada vegada més fos amb la ultradreta i ha acusatCiutadans de mercadejar amb els drets de les dones.

“Tenim una oposició sense escrúpols, que utilitza el dolor del poble veneçolà per atacar un govern que, com la resta d’Europa, el que diu és que hi hagi eleccions democràtiques”, ha assenyalat en un acte a València.

Però Sánchez també s’ha dirigit “a aquesta altra esquerra” i li ha dit que “l’esquerra no té res a veure amb (Nicolás) Maduro, és tot el contrari”. 

L’influx de la ultradreta

El secretari general del PSOE s’ha preguntat com un partit que es defineix “moderat” com el PP pot pactar amb Vox com ha passat a Andalusia.

“La dreta va arribar tard al dret a l’avortament, al divorci i al matrimoni entre persones del mateix sexe. Però la gran diferència entre el PP d’abans i el d’ara és que almenys arribaven, tard malament i arrossegant-se, però arribaven, però ara ni arriben. Entre que es funden i es refunden s’estan fonent amb la ultradreta”, ha assenyalat.

Igualment ha criticatCiutadans per definir-se liberal i mercadejar amb els drets de les dones a Andalusia”.  A més, ha indicat que “en ple segle XXI qui planti batalla a les dones com a projecte polític de ben segur que perdrà i serà expulsat per la dona de la política”.

Sánchez ha intervingut en l’atapeït però bufó pavelló del Cabanyal-Canyamelar de València, on unes dues mil persones han assistit a la presentació dels candidats a les grans ciutats de la Comunitat Valenciana i on s’ha mostrat confiat a guanyar les europees, les autonòmiques i les municipals.

Entre els assistents, l’exministra Carmen Montón, que després de la seva dimissió i arxivada la causa judicial pel seu màster, podria trobar en la llistes al Parlament Europeu una porta per tornar a la primera línia. També el ministre de Foment, el valencià José Luis Ábalos.

Ximo Puig, president de la Generalitat, ha agraït a Sánchez que fos “el primer president que ha estat el 9 d’octubre amb nosaltres” i el compliment de les seves promeses en els PGE, i li ha dit que manté la seva “exigència” d’un “finançament just” per a la Comunitat i que “tots els indicadors econòmics i socials” han millorat en aquesta autonomia respecte a fa quatre anys. 

Puig ha advertit que “tornen a cavalcar els genets del racisme i la xenofòbia per Europa i per Espanya” i ha dit que és el moment de recordar les víctimes del nazisme i dir que no tornarà a passar”.  

“No mirarem cap a l’altre costat davant de qualsevol provocació de l’extrema dreta o de la dreta que recolza l’extrema dreta”, ha insistit. “Hi ha enrenou al carril de l’extrema dreta, estan tots amuntegats i no se sap qui està més a la dreta”, ha afirmat.

“A les dretes, les parareu les dones. Ha sigut un error enfrontar-se amb vosaltres. No donarem ni un pas enrere, ni les dones ni els homes que estimem les dones”, ha afirmat.

La batalla de València

Sandra Gómez, candidata a l’alcaldia de la capital valenciana, ha demanat una mobilització per frenar “el fanatisme”. “El que ens juguem és que València la domini l’odi o l’alegria, el masclisme o la igualtat, la intolerància o la llibertat”, ha dit. 

“Que cap fanàtic decideixi el rumb d’aquesta ciutat”, ha reclamat després de preguntar-se “¿com guanyarà l’odi a la ciutat que va plorar la pèrdua de Carmen Alborch?”.

“La ciutat que som s’assembla molt més la ciutat per la qual va lluitar Carmen que a la València rància que volen imposar-vos”, ha afegit.

Notícies relacionades

“València no és el parc temàtic que volia Rita Barberá i ens volia vendre tots els dies, són els seus barris”, ha apuntat abans Mercedes Caballero, secretària general dels socialistes a la província de València.

Gómez es va mostrar oberta a repetir el pacte de progrés amb Compromís Podem, que aniria amb Esquerra Unida, i amb prou feines va llançar una pulla als seus actuals socis, amb qui no han faltat diferències, per demanar que “es parli del carril bici però també d’un transport públic que sigui de qualitat i que la mobilitat ha de sortir del terreny del conflicte”.