REVELACIÓ DE 'EL PAÍS'

Vox reconeix que l'exili iranià va finançar la seva campanya a les europees

Ortega Smith es defensa afirmant que totes les aportacions van ser auditades pel Tribunal de Comptes

zentauroepp46125881 in this sunday  dec  2  2018 photo  spain s far right vox pa181203202840

zentauroepp46125881 in this sunday dec 2 2018 photo spain s far right vox pa181203202840 / Gogo Lobato

1
Es llegeix en minuts
Efe / Burgos

El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha assegurat aquest diumenge que tot el finançament de la campanya de les eleccions europees de 2014 va ser aprovat pel Tribunal de Comptes, i, per tant, els donatius van ser “legals i transparents”.

D’aquesta manera ha sortit al pas de la informació publicada aquest diumenge pel diari ‘El País’, en declaracions als mitjans de comunicació minuts abans de l’inici del míting que ha ofert a l’Hotel NH La Merced de Burgos.

El número dos de Vox ha assenyalat que el 2014 van percebre que als fons de campanya estaven arribant donatius individuals, que mai van superar el màxim permès, de “dissidents contraris a la dictadura teocràtica de l’Iran”, cosa que van posar “en coneixement del Tribunal de Comptes perquè analitzés que complien amb la legalitat”.

Notícies relacionades

Ortega Smith ha indicat que tots aquests donatius anaven encaminats a “recolzar el que en aquell moment era vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, perquè volien que recuperés la seva acta de diputat”.

El secretari general de Vox ha insistit: “Tots els nostres comptes són transparents perquè apareixen a la pàgina web” i ha incidit en què “són auditades per una empresa externa al partit i presentades al Tribunal de Comptes, tot i que fins ara no tinguéssim obligació”.