Tot i que no s'aprovin els Pressupostos

Interior transmet a policies i guàrdies civils que tindran pujada salarial

El Govern es compromet a fer efectiva una aportació de 250 milions d'euros el 2019

polis-barcelona

polis-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els sindicats de la Policia Nacional i les associacions de la Guàrdia Civil han informat que el Ministeri de l’Interior, a través de la secretària d’Estat de Seguretat, Ana Botella, els ha transmès en les últimes hores que disposaran de la pujada salarial contemplada en l’acord d’equiparació salarial tot i que no s’aprovin els Pressupostos.

Així ho han explicat les organitzacions professionals en uns comunicats després de mantenir aquest dijous una reunió amb la número dos de Fernando Grande-Marlaska a Interior. També es van tractar les queixes per l’auditoria que ha de supervisar les quantitats que percebran els agents en les seves nòmines. En aquest sentit, s’ha convocat una reunió el 29 de gener de la comissió de seguiment de l’acord.

La Secretaria d’Estat de Seguretat, segons les associacions de la Guàrdia Civil, els ha confirmat "rotundament" que el Ministeri d’Hisenda sap que l’equiparació és "prioritària", per això el Govern està compromès a fer efectiu el segon tram amb l’assignació de 250 milions d’euros el 2019.

Notícies relacionades

Els sindicats de la Policia han criticat les "pressions" prèvies que van portar el Congrés a recolzar la iniciativa de Jusapol, la plataforma que desconfia de l’acord d’equiparació firmat amb l’exministre Juan Ignacio Zoido i respectat per Grande-Marlaska. Recorden que el seu acord ja contemplava aprovar una llei sobre retribucions que evités desigualtats salarials en el futur.

Entre les novetats esmenten que Interior s’ha compromès a "eliminar desigualtats entre càrrecs similars i elevar la quantitat que es percep en el complement específic singular. Els sindicats també van apressar perquè, entre altres qüestions, es destinin més efectius i es millorin instal·lacions policials.