Colau visita els presos sobiranistes a Lledoners

L'alcaldessa els trasllada que el pròxim ple de l'Ajuntament inclourà una declaració institucional de rebuig de la seva situació

zentauroepp46504852 ada colau190111224302

zentauroepp46504852 ada colau190111224302 / Gemma Aleman

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ada Colau ha visitat els presos sobiranistes a la presó de Lledoners. L’alcaldessa de Barcelona, que ha acompanyat el tinent d’alcalde Jaume Asens, ha explicat que els ha vist “forts, ferms, i indignats al veure que tindran un judici en condicions que no seran justes, però amb ganes de poder explicar per fi la seva versió dels fets”.

La líder dels comuns hi tornat a expressar el “rebuig i condemna” per la presó preventiva dels empresonats. L’alcaldessa ja va visitar el març de l’any passat  Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Jordi Sànchez als centres penitenciaris de Soto del Real i Estremera. I des que van ser traslladats a Catalunya s’ha desplaçat en quatre ocasions més per parlar també amb Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull a Lledoners i amb Carmen Forcadell a la presó de Mas d’Enric i amb Dolors Bassa a la de Puig de les Basses.

Notícies relacionades

En la visita d’aquest divendres, els ha traslladat que el pròxim ple de l’Ajuntament de Barcelona, el 26 de gener, inclourà una declaració institucional de rebuig de la seva situació. L’edil ha considerat que, al marge de les mobilitzacions que liderin les entitats i la societat civil, la institució de la capital catalana ha de fixar un posicionament “en contra de la vulneració de drets” que estan patint els presos.

Colau ha explicat que ha estat parlant amb Forn i li ha transmès que, en cas que finalment opti per presentar-se com el candidat del PDECat a l’alcaldia, farà tot el que estigui a la seva mà perquè pugui participar en la campanya electoral. L’alcaldessa, que vol reunir-se amb tots els presos independentistes abans que siguin traslladats a Madrid, es reunirà també la setmana que ve amb Carme Forcadell a la presó de Mas d’Enric i amb Dolors Bassa a la de Puig de les Basses.