DIRECTORS DE TV-3 I CATALUNYA RÀDIO

El jutge imputa Vicent Sanchis i Saül Gordillo per l'1-O

El jutge del jutjat d'Instrucció número 13 investiga la difusió de publicitat relativa al referèndum

zentauroepp45522621 sa l gordillo  esquerra   vicent sanchis  centre   i n ria l181019182220

zentauroepp45522621 sa l gordillo esquerra vicent sanchis centre i n ria l181019182220 / Mariona Puig

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jutge substitut del Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona, Santiago García García, ha imputat elsdirectors de TV-3, Vicent Sanchis, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en ralación a la publicitat emesa sobre el referèndum unilateral de l’1-O. També té la mateixa condició la directora del’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, Àngels Barberà, per la presumpta vulneració de la privacitat per les dades del cens utilitzat per a la consulta sobiranista.

Sanchis, Gordillo i Barberà estan citats a declarar i el pròxim 23 de gener a la tarda compareixeran davant del jutge. Abans ho farà com a testimoni un alt càrrec de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Indescat). Un dels objectius del jutge és esbrinar si es van utilitzar dades públiques per elaborar el cens que es va fer servir per al referèndum unilateral.

Denúncia d’un secretari del Parlament

Fa uns mesos, el jutjat va incorporar diverses resolucions de la Fiscalia de Barcelona respecte a la investigació oberta el juliol del 2018 per presumpta desobediència i malversació de fons públics contra el director de TV-3, Vicent Sanchis; el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, i la presidenta de la Corporació Catalana de Mintjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la promoció “de manera il·legal” del referèndum unilateral de l’1-O. El Ministeri Públic va tancar la investigació després de constatar que existia una causa oberta, la del Jutjat d’Instrucció 13, contra Llorach, i li va remetre l’assumpte.

Notícies relacionades

La fiscalia va rebre una denúncia d’un secretari de la vicepresidència segona del Parlament, que és professor universitari, en la qual apuntava que Sanchis, Gordillo i Llorach ja van ser “expressament i prèviament” advertits d’“impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposés ignorar o eludir” la suspensió acordada pel Tribunal Constitucional. Per això va considerar que els denunciats “eren plenament conscients del que implica la suspensió decretada pel TC i de conèixer que se’ls requeria perquè realitzessin tot el possible, en ús de les seves legals competències dins de la CCMA, per impedir la preparació i la realització” de l’1-O.

El jutjat va citar a declarar com a investigada la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per la difusió dels anuncis institucionals de l’1-O. Abans, quan va ser interrogada com a testimoni, ja va defensar que TV-3 i Catalunya Ràdio van difondre els anuncis institucionals de l’1-O en virtut d’una llei del Parlament.