SOSPITÓS PERILLÓS

Detingut per desordres públics l'home que va provocar l'alerta gihadista a Salou

L'home, d'origen holandès, va ser sorprès fent virolles en una estació de servei de Vandellòs

Els serveis de seguretat van alertar els cossos policials de la presència de Khalid Makran, vist per última vegada a Salou

zentauroepp46285301 181217001254

zentauroepp46285301 181217001254

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han localitzat aquest dilluns al’AP-7, al seu pas per Vandellòs, l’home que ahir va posar en guàrdia el cos davant del temor que es tractés d’un gihadista perillós. El sospitós, d’origen holandès, ha sigut sorprès en una àrea de servei de l’autopista fent virolles, segons informa l’ACN. Els Mossos l’han traslladat a la comissaria de Cambrils i l’han detingut per "desobediència i desordres públics".

Ha sigut el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui ha avançat la seva localització en una entrevista a Antena 3 després de ser preguntat per la recerca d’aquest home, Khalid Makran, de nacionalitat holandesa i nascut el 1989. Els agents l’han interceptat quan feia maniobres temeràries a l’àrea de servei. El sospitós anava sense sabatesi ha sigut portat a dependències policials per identificar-lo.

Els serveis d’intel·ligència havien advertit la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i els Mossos de la radicalitat d’aquest home, que s’havia vist per última vegada a Salou (Tarragona), amb una conducta "irregular", amb "arengues islamistes" i que es va dirigir a una comissaria dels Mossos, segons el ministre.

Pintades islamistes

Fonts policials consultades per Europa Press han remarcat que Makran estava sent buscat després que saltessin les alarmes per unes pintades amb missatges de tall islamista a l’habitació on s’allotjava al seu hotel de Vilaseca.

D’aquí es va desplaçar quatre quilòmetres i va tornar a ser localitzat proferint consignes als voltants de la comissaria de Salou.

Notícies relacionades

Marlaska ha afegit que no té antecedents penals vinculats al terrorisme, però sí "per tinença il·lícita d’armes i altres delictes". 

El ministre ha destacat "la cooperació de Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil" en la resolució de la recerca, cosa que "determina el nivell de professionalitat, cooperació i coordinació", que "genera seguretat i confiança en la ciutadania".